Ексклюзиви
середа, 02 липня 2008 19:10

Батько президента Франції малює еротику

80-річний Поль Саркозі, батько президента Франції Ніколя Саркозі, 53 роки, відкрив виставку своїх картин у Мадриді. Виставляє 35 сюрреалістичних творів, більшість із них — на еротичну тематику. Серед малюнків оголених тіл на виставці з"явився портрет французького лідера.

На картині президент зображений із сережкою у вусі у формі ордену Почесного легіону — найвищої державної нагороди Франції. Аби втілити свій задум, художник використав фотомонтаж. Цей портрет Саркозі-старший подарував синові після його перемоги на президентських виборах 2007 року.

Поль творив зі своїм давнім товаришем, художником Вернером Хорнунґом. Колись вони працювали разом у рекламному бізнесі.

— Ми обирали ідею, Поль малював. Потім я доробляв те, що вийшло, доки не народився завершений твір, — розповідає Хорнунґ.

Поль Саркозі влаштував виставку в Іспанії, тому що має там друзів, а також через те, що не хоче користуватися своїм привілейованим становищем у Франції.

— Він також знає, що його сина на батьківщині багато хто недолюблює, тож не хоче, щоб критики відірвалися на його картинах, — каже арт-критик Марія Салагос.

Батько президента — угорець за походженням. Його справжнє прізвище не Саркозі, а Шаркьож. Поль походить із дворянської родини. Поїхав з Угорщини, коли 1944 року її зайняли радянські війська. Він тричі одружувався. Ніколя — його син від першого шлюбу. Із дружиною Поль розлучився, коли майбутньому президентові було 4 роки.

Зараз ви читаєте новину «Батько президента Франції малює еротику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути