Ексклюзиви
понеділок, 01 грудня 2008 17:39

Ярмарок мільйонерів криза не лякає (ФОТО)
6

Модель показує вбрання російського Будинку мод ”Свіже мистецтво” на відкритті Ярмарку мільйонерів у Москві 27 листопада. Cпівак Філіп Кіркоров про колекцію сказав: ”Гарно, але малувато стразів”
Фото: фото: REUTERS/Thomas Peter
Співачка Ганна Сєдакова (третя ліворуч у першому ряду) спостерігає за показом модної колекції на відкритті четвертого щорічного Ярмарку мільйонерів у Москві
Трансвестит демонструє плаття дизайнерського дому ”Свіже мистецтво”
Виконавець пісень у стилі шансон Віллі Токарев найбільше часу провів біля стенда з ексклюзивними сигарами
На відкритті Ярмарку демонстрували нову модель пасажирського гелікоптера ”Аугуста”. Такого немає ще в жодного мільйонера ані в Європі, ані в США

— У всіх криза, а в нас — Ярмарок мільйонерів, — каже зі сцени московського виставкового центру "Крокус Експо" російська телеведуча Ксенія Собчак.

Четвертий рік поспіль у Москві проводять так званий Ярмарок мільйонерів — виставку предметів розкоші, нерухомості, автомобілів, яхт тощо.

Гостям демонструють інкрустовані діамантами ноутбуки, хутра, ексклюзивні гелікоптери, пропонують нерухомість у Європі й особисті острови в Об"єднаних Арабських Еміратах. Засновник заходу голландський підприємець Ів Хайрат запевняє: мільйонери витрачатимуть гроші за будь-яких фінансових криз.

— Я був свідком багатьох криз — 1987-го, 1990-х, 2001-го. Давно переконався: багаті люди витрачають більше грошей у такі часи. Так вони переконують себе, що все в їхньому житті під контролем.

Із Хайратом погоджуються представники компанії "Хромов", що відновлює автомобілі "Ягуар" і "Мерседес" 1950–1960-х. У "Хромові" черга замовлень на чотири роки вперед.

— Справжні колекціонери від свого хобі не відмовляться за будь-яких обставин, — упевнений Олексій Павлов, арт-директор компанії, що виготовляє ексклюзивні іграшкові залізниці. Найдешевший предмет з іграшкового набору коштує 500 євро. Ціни на набори зроблених вручну іграшкових потягів сягають 100 тис. євро.

— Такі речі постійно зростатимуть у ціні, оскільки вони ексклюзивні, — каже Павлов. — А ексклюзив — запорука успіху. Свого покупця ми ніколи не втратимо.

Менш оптимістичні представники компаній з нерухомості класу люкс. Квартири у Дубаї вартістю від $8 млн росіяни перестали купувати у вересні. А особисті літаки компанії "Галфстрім" вартістю $150–250 млн не замовляють від літа.

— За останні кілька років наша компанія продала понад 20 особистих літаків у Росії, — каже представник "Галфстрім" Гайхара Жакіш. — Цього року люди прийшли на ярмарок заради ввічливості. Ніхто не витрачає таких грошей в умовах кризи.

Із вересня російські олігархи втратили понад $230 млрд.

— Усі ці чутки про кризу роздувають газети, — запевняє Хайрат. — Неприємності в економіці вже пішли на спад.

На захід у Москві критично відреагувала російська партія "Справедлива Росія". Ярмарок мільйонерів назвали "бенкетом під час чуми" та "ярмарком марнославства". У відповідь на захід для мільйонерів члени партії проведуть у Москві ярмарок для пенсіонерів. Днями на одній із центральних вулиць російської столиці виставлять продукти харчування та предмети побуту, які можна купити на пенсію.

Зараз ви читаєте новину «Ярмарок мільйонерів криза не лякає (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути