середа, 05 жовтня 2011 06:30

Американка заробить мільйони на книжках

Автор: фото з сайта www.bigpicture.ru
  Аманда Нокс плаче, оточена конвоєм у залі суду Перуджі, Італія, після того як журі присяжних визнало її та хлопця невинними у вбивстві та зґвалтуванні британської студентки Мередіт Керчер
Аманда Нокс плаче, оточена конвоєм у залі суду Перуджі, Італія, після того як журі присяжних визнало її та хлопця невинними у вбивстві та зґвалтуванні британської студентки Мередіт Керчер

У понеділок апеляційний суд італійського міста Перуджа виправдав американську студентку 24-річну Аманду Нокс та її коханого італійця Рафаеля СоЛлечіто, 27 років. Їх звинувачували в тому, що чотири роки тому зґвалтували й зарізали сусідку Аманди по квартирі — британку Мередіт Керчер. Хоча пара не має алібі, але прокурорам забракло доказів їхньої провини.

Студентку за обміном 21-річну  Мередіт Керчер знайшли 2 листопада 2007-го в її кімнаті в ліжку під ковдрою. Була напівоголена. Мала понад 40 ножових ран, синці та ознаки зґвалтування. Зникли дві кредитні картки і 300 євро. За свіжими слідами арештували чорношкірого наркоторговця, вихідця з Кот-д'Івуару — Руді Геде, а також Нокс і Соллечіто.

Прокурори наполягали, що Аманда жорстока вбивця, яка прикидається заляканою дівчиною, щоб уникнути покарання.

— Я не така, якою вони хочуть мене виставити. Я не вбивала, не ґвалтувала і не крала. Мене там узагалі не було, — говорила крізь сльози Аманда до присяжних. Щоб ухвалити рішення, їм знадобилося понад 10 год.

2009-го всіх трьох засудили за зґвалтування та вбивство. Геде отримав 30 років тюрми, пізніше йому скоротили термін до 16. Нокс дали 26, а Соллечіто — 20 років в'язниці. Основним доказом була ДНК Рафаеля на застібці бюстгальтера вбитої. А ДНК жертви знайшли на ножі, що був у квартирі італійця. Ніхто із засуджених на час убивства алібі не мав. Їхні телефони та ноутбуки на той час були відключені. Але наприкінці 2010-го адвокати Нокс заявили, що поліцейські торкалися доказів, тому зразки ДНК не можуть бути прийняті в суді. Натомість ДНК Геде були по всій кімнаті. Суд погодився з цим і випустив Аманду й Рафаеля, що відсиділи чотири роки.

Нокс вивели із зали суду й повезли назад до в'язниці "Капанне", щоб забрала речі. Потім батьки заберуть її додому до міста Сієтл. Натовп на вулиці зустрів вирок криками "Ганьба! Ви зробили крайнім чорношкірого!".

Американські видавництва змагаються за право видати спогади Аманди Нокс. Очікують, що на книжках вона заробить мільйони.

Зараз ви читаєте новину «Американка заробить мільйони на книжках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути