середа, 19 січня 2011 05:45

Американець місяць проживе у клітці з левами

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Лев Ед облизує Джима Джеблона
Лев Ед облизує Джима Джеблона

42-річний Джим Джеблон з американського штату Флорида місяць проживе з левами. Новорічної ночі ветеран армії й батько-одинак, що виховує 13-річну Челсі, добровільно підселився у клітку до 18-місячної африканської левиці Леї та 10-місячного лева Еда. В такий спосіб американець хоче зібрати кошти на будівництво нового притулку, де житимуть осиротілі чи поранені людиною звірі. Він працює у Центрі реабілітації диких тварин.

У клітку йому приносять смажене чи варене м'ясо раз на день. Леви з'їдають майже 7 кг сирого м'яса щодоби. Джим спить у ліжку заввишки 4,2 м, зробленому із соломи. Каже, що так високо леви його не дістануть, але солома коле в тіло.

Джим Джеблон говорить, що з левами не страшно. Найбільша проблема — тварини деруть на ньому одяг.

— Довелося змінити вже шість пар джинсів. Леви дуже непосидючі й грайливі. Поранити мене не бажають — просто граються зі мною, хочуть зняти штани. Варто нахилитися, намагаються вхопити зубами за сідниці. Але особливо не набридають, бо сплять по 18–20 годин на добу. Коли бачу, що стають надто агресивні, ховаюся у куток клітки, де є невелика загороджена зона.

Джеблон почав допомагати тваринам 1999-го. Спочатку у центрі, де працює, жили єноти, поранені олені, койоти, змії, орли й сови. Зараз там є леви, рисі, пуми, тигри, пантери, алігатори та мавпи.

— Сподіваюся, що люди побачать, як я ризикую життям, і зрозуміють, наскільки для мене і моїх колег важливий цей крок. Своїм учинком не намагаюся приручити тигрів, не хочу, щоб вони звикали до людей. Інших застерігаю, щоб не лізли до клітки заради розваги.

Зараз ви читаєте новину «Американець місяць проживе у клітці з левами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути