четвер, 11 жовтня 2007 18:42

Як Березовський вручав Абрамовичу судову повістку

Минулої п"ятниці російські олігархи Борис Березовський, 61 рік, та Роман Абрамович, 40 років, зустрілися в одному з модних магазинів Лондона. Для Абрамовича зустріч була неприємною: Березовський вручив йому повістку до суду.

Борис Абрамович був у бутику "Дольче і Ґаббана" в центрі Лондона, й через скло побачив, як до сусіднього магазину "Гермес" зайшов Роман Аркадійович. Березовський послав свого охоронця по повістку, яка завжди лежить у його лімузині. Отримавши документи, попрямував до "Гермесу".

— У мене для вас є подаруночок. Ось він! — сказав він і спробував віддати папери колишньому партнерові по бізнесу. Однак Абрамович подарунка не прийняв, і повістка впала на підлогу.

Відеокамери магазину зафіксували зустріч. Березовський сподівається використати запис як доказ того, що Абрамович отримав повістку. Натомість представники останнього заперечують факт зустрічі.

— Романа немає в Лондоні ще з середи. Після матчу "Челсі" — "Валенсія" в Іспанії він полетів на Лазурний берег, а в неділю — до Болтона, — повідомив його прес-секретар.

Березовський давно заявляв, що хоче судитися з Абрамовичем. Однак, за британськими законами, судовий процес починається лише тоді, коли відповідач отримає судову повістку.

У 90-х роках вони були партнерами. Березовський стверджує, що Абрамович його обікрав. 1999 року начебто шантажем змусив його продати свої володіння за заниженою ціною. Мовляв, якби не віддав добровільно, відібрали б. Тоді Березовський продав половину акцій "Сибнафти" за $1,3 млрд, 49% акцій телеканалу ОРТ за $170 млн і чверть акцій корпорації "Російський алюміній" за $0,5 млрд.

До того ж, каже Березовський, Абрамович причетний до його переслідувань, через які бізнесменові довелося тікати до Великої Британії. Натомість Абрамовича заробив прихільність президента Путіна, який призначив його губернатором Чукотки.

Обидва бізнесмени постійно живуть у Лондоні. Статки Березовського оцінюють у $3 млрд, Абрамовича — $19,2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Як Березовський вручав Абрамовичу судову повістку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути