Ексклюзиви
вівторок, 02 грудня 2008 17:01

95 відсотків території Венеції вкрила вода

95% території італійського міста Венеція залила вода. Через сильні повені й потужний вітер з Адріатичного моря рівень води в місті піднявся на 1,6 м.

— Перш ніж вийти на вулицю, добре подумайте, — звернувся до жителів й туристів мер Венеції Массімо Качіарі. — Місто повністю паралізоване, і пересуватися ним неможливо.

У будинках відключили струм і газ. Приміщення освітлюють свічками. Із музеїв і палаців виносять картини, скульптури та старовинні предмети побуту. Мистецькі шедеври переносять до сухих приміщень на верхні поверхи. Щодня венеціанці отримують СМС-повідомлення від мерії про становище в місті.

Утім, у багатьох стихійне лихо викликає захоплення. Десятки туристів блукають по пояс у воді й фотографуються на затоплених площах.

— У нашому готелі немає струму, але нам подали чудовий холодний обід, — розповідає турист із Парижа Якоб Лоран. — Потім нам із дружиною видали гумові чоботи, і ми пішли гуляти у воді. Було весело.

Пересуватися містом єдиним функціонуючим транспортом — гондолою — теж неможливо. Більшість гондольєрів страйкує. Вони вимагають підвищення зарплати й поліпшення умов праці.

За останні 40 років Венецію затоплює втретє. Під час повеней 1966-го та 1986 років у місті постраждали 40 історичних будівель, зникли десятки старовинних магазинів з антикваріатом, зіпсувалися майже півтори сотні музейних експонатів.

Зараз ви читаєте новину «95 відсотків території Венеції вкрила вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути