Ексклюзиви
середа, 25 червня 2008 18:23

2 тисячі людей постраждали від епідемії денге

У близькосхідній країні Ємен 2 тис. чоловік заразилися лихоманкою денге. Троє померли. Починається недуга з підвищення температури та різкого болю в суглобах, спині, хребцях. Важко лікується.

Спалах хвороби зафіксували минулого тижня у провінції Шабва. Згодом вірус поширився чотирма сусідніми провінціями — Ходейда, Абіян, Хадрамаут та Лахей.

Денге розносять комарі. Джерелом зараження може стати людина або тварина. Медичні бригади по всій країні обприскують антивірусними речовинами місця зосередження комарів, а також житлові будинки. Специфічних засобів боротьби з вірусом немає.

Ця недуга також зустрічається в Китаї, В"єтнамі, Таїланді, Індонезії, Бразилії та на Кубі. Її ще називають суглобною лихоманкою, лихоманкою жирафів або фініковою хворобою. Віруси денге споріднені зі збудниками смертельної жовтої лихоманки.

У 1–5% випадків хворий помирає. Лікарі розрізняють класичну та гостру форму денге. Друга призводить до смерті частіше.

1981-го під час спалаху суглобної лихоманки на Кубі захворіли 350 тис. осіб, померли 158 чоловік. Від епідемії 1985–1986 років у Китаї постраждали понад 100 тис. людей, 289 втратили життя. Цього року денге вирувала в Бразилії й забрала життя 54 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «2 тисячі людей постраждали від епідемії денге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути