Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2010 09:56

16-річна школярка обійшла Землю на яхті

Автор: фото з сайта www.mu-rena.livejournal.com
  16-річна Джесіка Вотсон здійснила навколосвітню подорож на яхті. Каже, що найбільше боялася штормів
16-річна Джесіка Вотсон здійснила навколосвітню подорож на яхті. Каже, що найбільше боялася штормів

Австралійка 16-річна Джесіка Вотсон за 210 днів обійшла морем земну кулю. У гавані в Сіднеї її зустрічали батьки, друзі, родичі, прем"єр-міністр Австралії Кевін Радд і тисячі глядачів.

Дівчина стала наймолодшим мандрівником, що здійснив одиночну навколосвітню подорож.

Джесіка вийшла в море 18 жовтня минулого року. Пливла на рожевій 12-метровій яхті "Елла пінк леді". За сім місяців подолала 42 550 км. Вона пропливла через Тихий океан, обійшла мис Горн, крайній пункт Південної Америки, пройшла Атлантичний океан, пропливла біля узбережжя Південної Африки і перетнула Індійський океан.

— Харчувалася в подорожі я не найкращим чином. Від багатьох продуктів довелося відмовитися. Щось псувалося, щось було ліньки готувати. Зараз через це маю трохи проблеми з шлунком. Плюсом було те, що прісної води в мене було вдосталь. Запас був настільки великий, що я могла прати у прісній воді, — розповідає рекордсменка.

Її батьки Джулі та Роджер Вотсон зустрічали доньку зі сльозами на очах. Вони приїхали в Сідней зі штату Квінсленд, північний схід Австралії.

— Для когось наша дитина герой, а для нас це просто наша маленька Джес, — говорить мати.— Ми підтримували її, але батьки розуміють, що означає відпустити свою доньку в таку подорож.

Як спеціальний приз дівчині вручили абонемент на безкоштовне навчання водінню машини. Джесіка хоче навчитися їздити на авто.

Дехто прогнозував повний провал подорожі, особливо після зіткнення яхти з вантажним кораблем біля узбережжя штату Квінсленд, коли Джесіка готувалася до подорожі.

Про Вотсон збираються зняти документальний фільм і написати книжку.

Суд міста Арнем заборонив голландці 14-річній Лорі Деккер здійснити навколосвітнє плавання без допомоги дорослих. У постанові сказано, що така подорож може завдати шкоди здоров"ю дитини. Лора планувала вийти в море 1 липня цього року.

Зараз ви читаєте новину «16-річна школярка обійшла Землю на яхті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути