субота, 18 січня 2020 14:08

Звільнили чиновника, який цитував Геббельса

Звільнили чиновника, який цитував Геббельса
Секретаря з питань культури в міністерстві туризму Бразилії Роберто Алвіма звільнили після того, як він процитував міністра пропаганди Третього рейху Йозефа Геббельса. Фото: CNN

Бразильський президент звільнив секретаря з питань культури у міністерстві туризму Роберто Алвіма після оприлюднення відео, де той цитує міністра пропаганди Третього рейху Йозефа Геббельса.

Про це повідомляє CNN.

Скандал виник після того, як з нагоди вручення національної премії в галузі культури й мистецтва Альвіма записав відеозвернення. Там говорив: "Бразильське мистецтво наступного десятиліття буде героїчним і національно орієнтованим. Воно буде наділене великою здатністю емоційного співпереживання й водночас імперативним. Воно буде глибоко пов'язане зі сподіваннями нашого народу. Або його не буде взагалі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у США виховували нацистів - унікальні фотографії

Йозеф Геббельс вивчав філософію, германістику, історію й літературу. 1928-го його обрали депутатом рейхстагу від нацистів. Через рік Гітлер призначив його керівником пропаганди партії. Геббельс організовував і очолював виборчі кампанії Гітлера. Коли той став канцлером, призначив його рейхсміністром народної освіти й пропаганди, а згодом - уповноваженим з мобілізації на "тотальну війну". У своєму політичному заповіті Гітлер назвав Геббельса своїм спадкоємцем на пості канцлера. Та на другий день після смерті фюрера Йозеф вчинив самогубство разом з дружиною Магдою. Перед цим своїх 6 дітей вони отруїли ціанистим калієм.

Зараз ви читаєте новину «Звільнили чиновника, який цитував Геббельса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути