неділя, 30 квітня 2017 12:33

"Зробіть Америку думаючою знову" - тисячі людей вийшли на акції протесту проти політики Трампа

"Зробіть Америку думаючою знову" - тисячі людей вийшли на акції протесту проти політики Трампа
Акція протесту у Вашингтоні. Фото: REUTERS

У містах Сполучених Штатів пройшли масові акції протесту проти політики адміністрації президента Дональда Трампа щодо проблем зміни клімату. На вулиці столиці вийшли близько 15 тис. людей.

"Народний кліматичний марш" був приурочений до 100-го дня президентства Трампа.

У Вашингтоні демонстранти планували оточити Білий дім. Вийшли з транспарантами "Море піднімається, і ми теж", "Зробіть Америку думаючою знову", і "Ні планети Б".

У цей час президент був на мітингу у Пенсільванії.

"Ми збираємося встати і повідомити їм, що ми втомилися бачити, як наші діти вмирають від астми. Ми втомилися бачити людей з раком, викликаним вугільним попелом. Ми втомилися від підвищення рівня моря", - сказав преподобний Лео Вудберрі з Південної Кароліни на прес-конференції перед маршем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За 100 миль від вашингтонського болота" - Трамп відмовився вечеряти з журналістами

В ході своєї виборчої кампанії, Трамп пообіцяв скасувати міжнародну Паризьку угоду з протидії змінам клімату. Була підписана Вашингтоном у квітні 2016 року.

Він зазначав, що угода фактично одностороння і невигідна США. Китай, що лідирує по викидах парникових газів в атмосферу, не виконує передбачених документом зобов'язань.

У перші 100 днів президентства Трамп скасував прийняті його попередником Бараком Обамою заходи по боротьбі зі зміною клімату. Це був указ з вимогами скоротити викиди теплоелектростанцій в атмосферу. Вести обмеження на викиди метану та видобуток нафти і газу методом гідравлічного розриву пласта.

Трамп вважає, що рішення Обами завдає шкоди енергетиці США та працівникам цієї сфери.

29 квітня Дональд Трамп відзначив 100 днів на посту президента. Став 45-м керівником США. Цей період назвав найуспішнішим в історії країни. А своїми здобутками - створення нових робочих місць, протистояння країнам, які загрожували національній безпеці США, ізоляція Сирії та Росії в ООН.

Зараз ви читаєте новину «"Зробіть Америку думаючою знову" - тисячі людей вийшли на акції протесту проти політики Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути