четвер, 29 липня 2021 13:15

Жінку зґвалтували і вбили четверо чоловіків, а поліція хотіла їх прикрити

Жінку зґвалтували і вбили четверо чоловіків, а поліція хотіла їх прикрити
Маниша Валмікі стверджувала, що її згвалтували четверо чоловіків / Channel4

В Індії група чоловіків зґвалтували й намагалася задушити 19-річну Маніше Валмікі у вересні торік. Дівчину знайшла її мати в напівнепритомному стані, серйозно пораненою та оголеною нижче пояса, недалеко від села Хатрас. Поліція намагалася прикрити ґвалтівників, але міжнародний розголос привів їх на лаву підсудних.

Жертва розповіла, що її зґвалтували четверо чоловіків, які душили її, коли чинила опір. Але коли сім'я відвезла її в місцеву поліцейську дільницю, дівчину залишили на бетонній плиті ззовні, доки поліцейські допитували її. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандального кінопродюсера засудили до 23 років за зґвалтування

Поліція спочатку відмовилася реєструвати злочин і навіть не викликала швидку допомогу для потерпілої. А персонал лікарні, куди її таки привезли, був занадто наляканий, щоб проводити експертизу щодо зґвалтування. Пізніше, у лікарні, Маниша назвала імена нападників.

Тільки після того, як кадри з нею викликали скандал в міжнародних ЗМІ, у поліції зареєстрували групове зґвалтування. Четверо підозрюваних заарештували. Через вісім днів після зґвалтування провели медичне обстеження, але, не дивно, доказів знайти вже не вдалося.

Маниша походила з нижчої касти, а нападники були представниками вищої касти. Належність до касти визначала їх статус і роботу в Індії.

Лікарі були переважно мусульманами та боялися головного міністра штату Уттар-Прадеш Йоги Адітьянатха, офіс якого звинуватили в причетності до приховування справи Маніше. Медики казали, що були занадто налякані, щоб проводити експертизу про зґвалтування, доки поліція не зафіксує напад.

Незабаром почалися масштабні акції протесту. Групи за громадянські права марширували до лікарні, і Маніше перевели в іншу установу для лікування. Після чотиригодинної поїздки без медикаментів і лікаря поліція доставила її до лікарні нижчої якості, де вона померла в кінці вересня 2020 року, за два тижні після зґвалтування.

Її сім'я постраждала теж, коли поліція насильно кремувала тіло, не дозволивши їм попрощатися чи здійснити індуїстські похоронні обряди.

Четверо чоловіків чекають суду, який відклали через коронавірус. Їхній адвокат стверджує, що відеозаяви Маніше про зґвалтування сфабриковані. Про зґвалтування в Індії повідомляють в поліцію кожні 15 хв., проте понад 90% таких нападів залишаються без уваги поліції.

П'ятеро підлітків заарештовані в Бельгії за звинуваченням у груповому зґвалтуванні 14-річної дівчини. Кадри нападу насильники опублікували в інтернеті. Жертва вкоротила собі віку за чотири дні після зґвалтування.

Зараз ви читаєте новину «Жінку зґвалтували і вбили четверо чоловіків, а поліція хотіла їх прикрити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути