Ексклюзиви
вівторок, 21 вересня 2021 13:50

Жертви йшли назустріч убивці: повне відео розстрілу в Пермському університеті

Жертви йшли назустріч убивці: повне відео розстрілу в Пермському університеті
Перед терактом Тимур Бекмансуров у соцмережі написав, що "мріяв вбивати". Фото: скріншот з відео

З'явилося повне відео розстрілу в Пермському державному університеті РФ 18-річним Тимуром Бекмансуровим.

Його оприлюднили в Telegram Baza.

Камери відеоспостереження зафіксували, як терорист із рушницею шукає жертв у коридорах навчального закладу. Не всі студенти сховалися в аудиторіях чи інших кабінетах. На кадрах видно, як вони йдуть коридором, нічого не підозрюючи.

Помітивши студентів, він починає в них стріляти.

Обережно, кадри містять сцени насильства. Відео 18+

Що відомо про "пермського стрільця"

Тимур Бекмансуров жив у Пермі з матір'ю. Вона бухгалтер. Батьки розлучилися, коли йому було 6 років. Батько служить за контрактом у Самарі в РФ. За його словами, у спілкуванні з ним син не проявляв схильностей до насилля. Багато часу проводив удома за комп'ютером. На вулицю виходив рідко. Однокласник стрільця розповів, що в школі майбутній злочинець цікавився воєнною тематикою й озброєнням. Друзів не мав, був відлюдником.

Бекмансуров навчався на першому курсі юридичного факультету Пермського державного університету, ідеться в сюжеті РБК.

Теракт планував давно. Перед нападом опублікував у соцмережі свою фотографію з рушницею, патронташами, у шоломі й масці. І текст із поясненням мотивів. Розповів, що місце для нападу обрав майже випадково. Розглядав також свою школу, торгові центри й лікарні. Сторінка терориста "ВКонтакте", де він виклав записку, зараз заблокована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися моторошні кадри нападу терориста на Пермський університет - відео 18+

"Спочатку місцем для нападу я обрав колишню школу. Але наприкінці березня вирішив змінити. Школа була занадто неприємним місцем, щоб провести там останні 10 хвилин життя. І у дітей там небагато шляхів виходу для порятунку", - написав Бекмансуров перед терактом.

Злочинець використав для нападу турецьку гладкоствольну рушницю Huglu 12-го калібру, яку легально придбав у травні цього року. На зброю збирав гроші з 10-го класу. Придбав наприкінці 11-го.

Чоловік завчасно попередив старосту, що не прийде на заняття. Натомість пішов убивати.

20 вересня 2021-го Тимур Бекмансуров почав стрілянину в корпусі №8 Пермського державного національно-дослідницького університету РФ. Частина студентів закрилися від нападника в аудиторіях. Деякі вистрибнули з вікон. Стрілець заздалегідь виклав план нападу в соцмережі.

У результаті теракту, за уточненими даними, загинули шість осіб, постраждали 24. Серед них 19 мають вогнепальні поранення. Раніше повідомляли про вісьмох убитих.

Після теракту адміністрація ВНЗ заявила, що стрільця смертельно поранили під час затримання, якому він чинив опір. Цю інформацію підтвердив і губернатор Пермського краю. Пізніше повідомлення зникло із сайту університету. Як виявилося, Бекмансуров живий, він у реанімації у важкому стані.

Злочинця охороняють 18 поліцейських (п'ять усередині й 13 периметром лікарні) і двоє працівників ОМОН. Усі з табельною зброєю. Ще шестеро поліцейських у резерві, пишуть у Telegram Baza.

Зараз ви читаєте новину «Жертви йшли назустріч убивці: повне відео розстрілу в Пермському університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути