пʼятниця, 14 серпня 2020 06:07

"Заради пристойності не вішайте мене надто високо" - донька отруїла батька через коханця

"Заради пристойності не вішайте мене надто високо" - донька отруїла батька через коханця
Мері Бленді була освіченою дівчиною ФОТО: http://myladyweb.blogspot.com/

Аристократ і багатий адвокат Френсіс Бленді впав у кому і помер у своєму будинку в передмісті Лондона 14 серпня 1751-го.

Тієї ж ночі донька Френсіса 26-річна Мері запропонувала одному зі слуг велику суму, якщо допоможе їй виїхати в Францію. Мері вирушила сама, коли той відмовився. Але її упіймали сусіди, які почули, що чоловіка отруїли.

Слуги одразу ж почали підозрювати Мері. У неї був роман із Вільямом Кренстоуном. Чоловік не мав грошей. До того ж мав дружину у Шотландії. Френсіс був проти цих стосунків.

Спочатку Френсіс погодився на шлюб. Вільям оселився в їхньому будинку. Але коли він написав дружині з проханням визнати шлюб недійсним, та влаштував скандал. Хлопця вигнали, але Мері продовжувала з ним таємно бачитись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я дуже люблю ходити на похорони", - жінка труїла родичів і дітей

Пара вирішила убити Френсіса, щоб отримати спадок. Мері почала труїти його — кілька місяців підсипала миш'як у їжу. Чоловіка постійно нудило, скаржився на сильний біль у животі. Слуги почали щось підозрювати. На дні сковорідки, на якій Мері готувала для батька, знайшли білий порошок. Мері спробувала позбутись його, але слузі вдалося сховати трохи.
Мері визнали винною у вбивстві у березні 1752-го. Присяжні і суддя понюхали порошок і погодилися, що це миш'як. Експертизи тоді ще не існувало. Дывчину засудили до повішення.
"Заради пристойності не вішайте мене надто високо", - сказала кату.
Кренстоун помер у Франції у злиднях.

Після відвідин ресторану в Йорданії отруїлися 820 осіб, одна дитина померла. Всі вони купували в цьому закладі акційну шаурму.

Зараз ви читаєте новину «"Заради пристойності не вішайте мене надто високо" - донька отруїла батька через коханця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути