субота, 10 квітня 2021 11:31

За оголене тіло - арешт: де у світі можуть покарати туристів
5

Після скандалу з оголеними українками в Дубаї, багато хто вперше дізнався, що в мусульманських країнах навіть за часткову наготу можуть оштрафувати.

В арабських державах немає градації - топлес чи повне оголення. Все це вважається образою суспільної моралі та карається адміністративним і навіть кримінальним порядком, пише OBOZREVATEL.

У Саудівській Аравії, Афганістані, Пакистані, Сирії, Лівані, ОАЕ й ісламських країнах Африки за законами шаріату жінка зобов'язана приховувати свою зовнішність у публічних місцях, щоб не вводити в спокусу чоловіків. Місцеві жительки можуть відкривати тільки обличчя і п'ясті. В Афганістані та Пакистані за хоча б часткове оголення представницю жіночої статі можуть стратити побиттям камінням, в інших вона отримає тілесне покарання і серйозний тюремний термін. Майже такі ж самі покарання чекають і туристок, які порушили закон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс-контроль в Еміратах: за що турист може потрапити за ґрати

Із 2019 року в Саудівській Аравії діє "закон про публічну порядність", що визначає правила, яких повинні однаково дотримуватися і місцеві жителі, і туристи. Крім того, за зберігання наркотиків у цих країнах може загрожувати не тільки тюремний термін, але й навіть смертна кара.

У Сінгапурі і Таїланді публічне оголення також загрожує злочином. Наприклад, в Сінгапурі закон забороняє ходити голяка навіть у власному домі за відкритих штор. За це порушення загрожує штраф до $2 тис. або арешт до 3 місяців. А в Таїланді, що відомий як центр секс-туризму, немає жодного легального нудистського пляжу.

У Греції жінкам дозволено засмагати без верху від купальника, але от якщо поліція помітить відсутність і нижньої частини бікіні, то може оштрафувати на суму до €500. Подібні штрафи можна отримати й у Сербії.

З 2019 року влада Риму видала закон, який забороняє чоловікам оголювати верхню частину тіла в громадських місцях. В інших куточках Італії закон забороняє оголюватися навіть на пляжах "негарним" жінкам із зайвою вагою. Так, у законі Тропея дослівно йдеться: "Жінкам, що товсті, потворні або непривабливі, забороняється з'являтися на пляжі в роздягненому вигляді". У місті Палермо всім жінкам можна роздягатися догола, а от чоловікам - ні.

А в Барселоні штрафи в €300-500 передбачені й для тих, хто вийде за територію нудистського пляжу без одягу.

Закони про непристойну поведінку в Америці відрізняються залежно від штату. Загалом, на території країни публічна нагота залишається незаконною, хоча в деяких штатах людям незалежно від статі можна роздягатися в громадських місцях, якщо немає мети "шокувати, збудити або образити інших людей". В Нью-Йорку офіційно дозволено жінкам ходити вулицями з голими грудьми.

Варто відзначити, що в штаті Каліфорнія за заклики до заворушень і масових заходів типу мітингів, встановлений штраф $1000 і до кількох років в'язниці. Такими вважаються і вчинки, що "турбують" оточення, навіть якщо їх скоять лише 2 особи.

На Кубі увагу поліції вам забезпечено, якщо ви приїхали відпочивати на курорт зі своєю другою половинкою однієї з вами статі. Якщо така пара буде на вулиці виявляти свої почуття і це хтось побачить, то пояснювати свою поведінку доведеться вже в поліцейській дільниці. Крім того, в країні кримінальний термін загрожує за фотографування військових об'єктів, електростанцій, мостів, демонстрації та мітинги. Такі самі правила діють у Єгипті та Зімбабве.

У Кубі не варто публічно показувати почуття до партнера
Фото: pixabay.com
У Нью-Йорку жінки можуть ходити по вулиці з оголеними грудьми
В Італії не можна оголятися не красивим жінкам
У Таїланді заборонені нудистські пляжі
За законами шаріату, жінка повинна ховати своє тіло

Серед затриманих жінок, які знімалися оголеними на балконі хмарочоса в Дубаї ОАЕ, є 11 українок. Загалом за ґрати потрапили 18 осіб, із яких один - чоловік.

Зараз ви читаєте новину «За оголене тіло - арешт: де у світі можуть покарати туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути