пʼятниця, 15 січня 2021 07:59

Xiaomi потрапила під санкції США

Xiaomi потрапила під санкції США
Також вводять візові обмеження для громадян Китаю, які входять у керівний апарат державних підприємств. Фото: logos-world.net

В Америці запровадили економічні санкції проти дев'яти китайських компаній, зокрема виробника мобільних телефонів Xiaomi.

У розширений санкційний список адміністрації президента Дональда Трампа увійшла також авіабудівна компанія Comac, повідомляється на сайті міноборони США.

Компанії, які потрапили під санкції, підозрюють у співпраці з військово-промисловим комплексом Китаю. Американських інвесторів зобов'язали позбутися активів цих компаній до 11 листопада 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причетних до втручання у вибори США пообіцяли покарати

Також запроваджують візові обмеження для громадян Китаю, які входять у керівний апарат держпідприємств, а також чиновників Комуністичної партії країни та флоту.

Санкції спрямовані проти тих, хто "відповідальний або брав участь у широкомасштабному будівництві або мілітаризації спірних форпостів у Південно-Китайському морі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Америка готує нові санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2"

Сполучені Штати Америки внесли в санкційні списки щодо Ірану двох осіб і 16 організацій. Ще одну особу додали за звинуваченнями в тероризмі.

Зараз ви читаєте новину «Xiaomi потрапила під санкції США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути