понеділок, 24 січня 2022 20:50

Вивіз працівників посольств є індикатором, наскільки все серйозно - американський експерт

Вивіз працівників посольств є індикатором, наскільки все серйозно - американський експерт
Вивезення родин послів - не надто добрий знак для України, вважає американський експерт Пітер Дікінсон / Фото зі сторінки Пітер Дікінсон в Facebook

Вивезення працівників посольств США і Великої Британії – нормальна протокольна практика для країн, де є ризик масштабного військового конфлікту. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів редактор служби UkraineAlert в київському офісі американської аналітичної організації Atlantic Council Пітер Дікінсон.

"Це досить рутинний крок, який не свідчить про збільшення загроз російської агресії, бо за тиждень нічого особливо не змінилося. Звісно, це не надто добрий знак для України. У цьому сенсі посольства дуже обережні. Вони намагаються відправити персонал, без якого можна обійтися і їх рідню додому, якщо в країні перебування є ознаки, що можуть виникнути проблеми", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штати готові до ескалації і не піддадуться на ультиматуми РФ - експерт

За його словами, у Держдепартаменті спостерігатимуть за ситуацією протягом декількох тижнів.

"Як тільки становище буде безпечним, всі працівники і їх рідня повернуться. В посольстві США в Києві сотні працівників, тож можуть собі дозволити вивезти частину, не зашкодивши роботі. Велика Британія натомість має близько 30-40 осіб. Вони не хочуть опинитися в ситуації, коли всі ці люди в момент поспіху будуть змушені покинути країну, якщо розпочнуться бойові дії. Тоді може забракнути транспорту чи змоги виїхати. Проте це індикатор, наскільки серйозною є ситуація", - каже Пітер Дікінсон.

Державний департамент США санкціонував від'їзд штатних працівників США й зобов'язав виїхати з посольства в Києві членів їхніх сімей. Про це повідомляє посольство США в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Вивіз працівників посольств є індикатором, наскільки все серйозно - американський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути