середа, 30 травня 2018 20:44

Від польського спікера вимагають вибачення за образу українських медиків

Від польського спікера вимагають вибачення за образу українських медиків
Польський спікер зробив заяву, яка образила українських медиків, тепер від нього вимагають вибачення. Фото: Мedicalnews

Українське посольство в Польщі від імені громадян України вимагає вибачень від віце-маршалка Сейму Польщі Станіслава Тишки.

Адже віце-спікер в ефірі телеканалу TVN24 зробив заяву, яка ображає українських медичних працівників. Про це написали на сторінці посольства в Facebook.

"Висловивши думку, що через працевлаштування начебто менш кваліфікованих медичних працівників з України в польських лікарнях помирає більше людей, пан віце-спікер перевищив рівень порядності і вдався до ганебних та неприйнятних наклепів на українських громадян", - йдеться в повідомленні.

Крім того, посольство України закликає польську владу покарати Станіслава Тишку.

"Крім факту поширення звичайних чуток, які не мають нічого спільного з дійсністю, кричущим є ксенофобський характер примітивної спроби перекласти провину на іноземців. Ми звертаємося до влади Республіки Польщі засудити вказані висловлювання, застосувати до їх автора належне дисциплінарне покарання, а також вжити заходів із запобігання поширенню в публічному просторі Польщі стереотипів ксенофобського і шовіністичного характеру про громадян України", - зауважують в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі на заробітках перебуває майже 2 млн українців

Раніше повідомляли, що у Польщі планують спростити процедуру працевлаштування для медпрацівників з країн поза межами ЄС, зокрема з України. Водночас однією із вимог до іноземних працівників є вільне володіння польською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Від польського спікера вимагають вибачення за образу українських медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути