вівторок, 21 вересня 2021 15:29

Велика Британія назвала ім'я третього росіянина, винного в отруєнні Скрипалів

Велика Британія назвала ім'я третього росіянина, винного в отруєнні Скрипалів
Денис Сергєєв на камерах спостереження в Лондоні / Getty Images

Британські правоохоронці назвали ім'я третього росіянина, причетного до отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і доньки Юлії.

Поліція стверджує, що цю людину звуть Денис Сергєєв, хоча він користувався псевдонімом "Сергій Федотов". Про це пише "Громадське" з посиланням на ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вбила Литвиненка й має виплатити його вдові ​€100 тис. - ЄСПЛ

Сергєєв має звання генерал-майора й служить у ГРУ Росії. За даними слідства, двоє інших підозрюваних - "Олександр Петров" і "Руслан Боширов". Вони прилетіли у Велику Британію 2 березня 2018 року. Реальні імена цих людей назвали розслідувачі Bellingcat - Олександр Мишкін і Анатолій Чепіга.

Сергєєв із документами на ім'я "Сергія Федотова" прилетів в інший лондонський аеропорт того ж дня об 11:00. У неділю, 4 березня, Чепіга й Мишкін поїхали в містечко Солсбері. Того ж дня отруїли Сергія і Юлію Скрипалів.

У поліції зазначають, що Сергєєв увесь час провів у Лондоні. В останній момент узяв квиток на літак до Москви й полетів із Великої Британії 4 березня о 13:45. Двоє інших підозрюваних сіли на рейс о 22:30.

Британська поліція стверджує, що тепер у них достатньо доказів, щоб заявити, що ці троє росіян діяли як команда. Вони кілька разів зустрічалися в Лондоні під час поїздки. Британська поліція вважає, що Сергєєв так само як інші підозрювані переховується в Росії.

У березні 2018 року громадянин Росії, колишній розвідник 66-річний Сергій Скрипаль потрапив у лікарню з важким отруєнням російською бойовою отрутою "Новичок". Після отруєння Велика Британія вислала російських дипломатів. МЗС Росії у відповідь на це вислало 23 британських дипломати.

Сергій Скрипаль - полковник російської військової розвідки у відставці. 2006-го його засудили в Росії до 13 років ув'язнення за звинуваченням у шпигунстві на користь Великої Британії. Росія заявляла, що він передав Лондону інформацію про російських секретних агентів у Європі. 2010 року Росія обміняла Скрипаля на звинувачених у США в шпигунстві 10 осіб. Згодом Скрипаль переїхав жити у Велику Британію.

Викриття про роботу агентів бойової групи ГРУ Мішкіна й Чепігу з'являться незабаром в YouTube ув'язненого лідера російської опозиції Олексія Навального.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія назвала ім'я третього росіянина, винного в отруєнні Скрипалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути