середа, 05 травня 2021 18:32

У команді Навального готують фільм про ГРУшників-убивць

У команді Навального готують фільм про ГРУшників-убивць
Агенти бойової групи ГРУ Олександр Мішкін (праворуч) і Анатолій Чепіга (зліва) тепер є важливими представниками Кремля в регіонах Росії / RT

Двох російських ГРУшників, обвинувачених у замаху на Сергія та Юлію Скрипалів в англійському Солсбері, перевели на роботу в Росію. Вони тепер важливі представники Кремля в регіонах РФ.

Викриття про агентів бойової групи ГРУ Олександра Мішкіна й Анатолія Чепігу з'являться найближчим часом на YouTube-каналі ув'язненого лідера російської опозиції Олексія Навального. Про це пише The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія намагалася послабити Україну на війні через Чехію і Болгарію

ГРУшників, які використали псевдоніми Олександр Петров і Руслан Баширов, розшукують британські правоохоронці за отруєння "Новичком" колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, який працював на МІ-6, і його дочки Юлії у травні 2018 року. Вони також убили жительку Солсбері Доун Стерджесс. Їх також звинувачують в участі в організації вибухів на складах зброї в Чехії.

Болгарський журналіст-розслідувач Христо Грозєв розказав колезі Навального Марії Пєвчих, що, оскільки цю пару ГРУшників розкрили, то вони більше не можуть працювати за кордоном. Натомість тепер працюють на Кремль.

"Вони здорові й перебувають на державній службі. Їм дали нову роботу. З них зробили важливих представників Кремля в російських регіонах", - сказав Грозєв.

Обох убивць не бачили, відколи ті з'явилися на російському державному каналі RT 2018 року й заявили, що були простими туристами в Солсбері, торговцями спортивними напоями, які зацікавилися міським собором.

Грозєв працював над новим розслідуванням разом із російськими журналістами й опозиціонерами. У ньому розкриють імена керівників Чепіги й Мішкіна. Обом дали звання "Героїв Росії", вищу нагороди країни, за підриви в Чехії та схожі операції в Болгарії у 2014-2015 роках.

"Їм дали нагороди й безплатні квартири в Москві в одному будинку на Перекопської вулиці. Недавно Чепіга почав будувати собі новий заміський будинок на північ від Москви", - розповів Грозєв.

Він також додав, що заяви вбивць, що вони представники компанії з виробництва спортивних напоїв - такий жарт ГРУ. Швидше за все, ця фраза є внутрішньою кодовою назвою для "Новичка".

Грозєв додав, що Чепіга був почесним гостем на весіллі дочки генерал-полковника Андрія Авер'янова - командувача операціями ГРУ під час терактів в Англії та Чехії. Телефонні записи Авер'янова свідчать, що він не раз контактував з офісом міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова до та після отруєння Скрипаля.

Британські розслідувачі з Bellingcat припустили, що участь Авер'янова прямо пов'язана з керівництвом Росії, з огляду на його високе становище. Аналіз телефонних даних показує, що він підпорядкований безпосередньо директору ГРУ Ігорю Костюкову, а також спілкується прямо з Кремлем.

Зараз ви читаєте новину «У команді Навального готують фільм про ГРУшників-убивць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути