вівторок, 30 жовтня 2018 15:33

Вбивав, щоб воскресити - медбрат зізнався в експериментах над пацієнтами

Нільс Хегель, 41 рік, медбрат із німецького міста Ольденбург зупиняв серця пацієнтів за допомогою ліків, а потім повертав їх до життя. Так почувався героєм, зізнався. Воскресити йому вдавалося не всіх. Жертв може бути більше 200, кажуть слідчі.

На першому ж засіданні суду чоловік зізнався у злочині. "Визнаю, що такі ситуації мали місце", - сказав він у залі суду перед родичами жертв. Хегель спочатку вводив пацієнтам більшу дозу ліків. Це викликало зупинку серця. Потім реанімував їх. Робив це, щоб показати, як вправно він вміє рятувати людей або просто від нудьги, пише Sky News.

Автор: news.sky
  Медбрат зупиняв серця пацієнтів за допомогою ліків, а потім повертав їх до життя. Так почувався героєм
Медбрат зупиняв серця пацієнтів за допомогою ліків, а потім повертав їх до життя. Так почувався героєм

Жертв вибирав випадково. Їх вік коливається від 34 до 96 років.

"Він не мав на меті просто вбивати людей, - каже психолог, який оцінював психічний стан медичного працівника. - Коли йому вдавалося повернути пацієнта до життя, він насичувався, але лише на кілька днів. Для нього це було, як наркотик".

Ця історія - найгучніший випадок серійного вбивства у післявоєнній історії Німеччини. Хегель провів за ґратами вже майже 10 років. Суддя Себастьян Буерманн каже, що суд хоче встановити повний масштаб серії убивств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пацієнт взяв у заручники двох медпрацівниць і понад годину катував

"Ми зробимо все можливе, щоб дізнатися правду, - сказав він. - Це як будинок із темними кімнатами - ми хочемо пролити світло на кожну з них".

Всіх загиблих від рук Хегеля вшанували хвилиною мовчання. Чоловік провів її з опущеною головою. Потім зачитали імена всіх жертв.

Автор: news.sky
  Остаточне число жертв може перевищити 200
Остаточне число жертв може перевищити 200

Щонайменше 36 пацієнтів медбрат убив у лікарні в Ольденбурзі. Ще близько 64 - у клініці в сусідньому Дельменхорсті в період між 2000 і 2005 роками. Слідство триває вже кілька років. За цей час ексгумували більше ніж 130 тіл пацієнтів, за якими доглядав у лікарнях Хегель.

Спіймали Хегеля 2005-го. Він вводив непрописані ліки пацієнтові з клініки в Дельменхорсті. 2008-го засудили до 7 років позбавлення волі за замах на вбивство. У 2014-2015-х під тиском сімей ймовірних жертв розпочався другий судовий процес. Тоді чоловіка визнали винним у вбивстві 5 жертв. Його засудили до 15 років позбавлення волі. Пізніше Хегель зізнався своєму психіатру, що в лікарні Дельменхорста він вбив не менше 30 людей. Тоді слідчі почали розслідувати підозрілі смерті також у лікарні Ольденбурга. Остаточне число жертв може перевищити 200. Дізнатись точну кількість убитих пацієнтів назвати навряд удасться - тіла багатьох жертв кремували.

Зараз ви читаєте новину «Вбивав, щоб воскресити - медбрат зізнався в експериментах над пацієнтами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути