понеділок, 19 листопада 2018 04:15

В Болгарії масові протести

В Болгарії масові протести
Болгарію охопили масові протести. Фото: Укрінформ

Масові акції протесту відбулись 18 листопада у Болгарії: маніфестанти виступають проти підвищення цін на основні продукти харчування, паливно-мастильні матеріали і поліси страхування цивільної відповідальності.

За попередніми даними МВС Болгарії, у протестах взяли участь близько 4 тисяч осіб та майже дві тисячі автомобілів, повідомляє Укрінформ.

"Ми, наприклад, вперше вийшли протестувати проти надмірно високих цін на воду (ціни на воду підвищилися майже на 50%) і на інші продукти, проти всіх несправедливостей, які кояться в країні упродовж останніх 30-ти років", - заявив один з протестуючих у місті Русе.

Крім цього, протестуючі у всіх містах вимагали від уряду і парламенту зниження цін на пально-мастильні матеріали, а також відмовитися від прийняття закону, згідно з яким ціна на поліс страхування цивільної відповідальності може підвищитися до 500 євро.

Упродовж усього дня маніфестанти блокували головні автомагістралі країни – "Маріца", "Хемус" і "Тракія", а також дороги, які ведуть до основних контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Грецією, Румунією і Туреччиною. При блокуванні автомагістралей маніфестанти заявили, що будуть пропускати всі карети швидкої медичної допомоги.

Протестувальники заявили: якщо влада не дослухається до їхніх вимог, вони залишають за собою право вимагати відставку уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Францію охопили акції протесту

Кількома днями раніше президент Болгарії Румен Радев закликав уряд і парламент прислухатися до вимог протестуючих.

Зараз ви читаєте новину «В Болгарії масові протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути