Ексклюзиви
неділя, 05 липня 2020 10:09

Українців затримали у грецькому аеропорту й кинули в камери

Українців затримали у грецькому аеропорту й кинули в камери
17 українських громадян провели ніч у камерах поліцейського відділку на території аеропорту грецьких Афін. Досі залишаються там. Фото: facebook.com

17 українців затримали в аеропорту Афін через заборону на в'їзд до ЄС громадянам третіх країн. Вони прилетіли до Греції з Києва.

Пасажири прибули до грецької столиці в суботу ввечері двома рейсами: авіакомпанії Ryanair, що вилетів із "Борисполя" о 18:00, та авіакомпанії Wizz Air, що вилетів о 18:45 з аеропорту "Київ". Після прибуття під час паспортного контролю їм відмовили у в'їзді в країну й затримали. Серед затриманих – 15 дорослих і двоє дітей 8 та 9 років, пише "Європейська правда".

"Коли ми приїхали в "Жуляни", нас на реєстрації суворо розпитували і розглядали весь пакет документів, - каже один із затриманих пасажирів Максим. - Ми навіть зробили тест в лабораторії і надали з мокрою печаткою. Все показавши і розповівши, нас відпустили на паспортний контроль. І вже після прильоту на паспортному контролі нас зупинили і відправили. Поки ми були в аеропорту, нас намагалися змусити підписати згоду на депортацію. Ми відмовилися".

В автозаку українців відвезли до поліцейського відділку на території аеропорту й розмістили в камерах, зокрема й дітей. Вони провели там ніч і досі залишаються.

У пасажирів відібрали речі, зокрема ноутбуки, але дозволили залишити телефони, проте без зарядних пристроїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири європейські країни будуть доступні для відпочинку українцям

Українці скаржаться на погані умови утримування і антисанітарію. У туалетах немає мила і туалетного паперу - дозволили купити за свій рахунок. На підлозі лежать мертві таргани. Також не надають воду та їжу.

За словами пасажирів, сьогодні вранці вони зв'язалися з консулом, яка сказала їм, що українці не мали права на в'їзд і повинні повертатися в Україну тими ж рейсами. Обидва будуть тільки у вівторок.

Українські дипломати не приїжджали в аеропорт. Також пасажири дзвонили на "гарячу лінію" МЗС, де їм пообіцяли розібратися в ситуації та надати допомогу.

Україна не потрапила в оновлений список країн, для яких ЄС рекомендує відкривати кордони з липня. Але Рада Європейського Союзу визначила окремі категорії громадян третіх країн, які зможуть потрапити до Європи.

Зараз ви читаєте новину «Українців затримали у грецькому аеропорту й кинули в камери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути