середа, 01 липня 2020 11:50

Чотири європейські країни будуть доступні для відпочинку українцям

Чотири європейські країни будуть доступні для відпочинку українцям
Український уряд дозволив міжнародні пасажирські авіаперельоти з 15 червня Фото https://unsplash.com

Чотири європейськи країни, в тому числі одна країна Євросоюзу, будуть доступні для туристичного відпочинку українцям.

ЄС не скасував з 1 липня заборону на в'їзд для українців. Проте Хорватія усіх туристів, які їдуть витрачати кошти, віднесла до категорії "гостей, візит яких важливий з мотивів економічної безпеки Хорватії". Про це йдеться в статті УП.

Для в'їзду в країну достатньо показати роздруковане бронювання номера у будь-якому офіційно зареєстрованому готелі або гостьовому будинку на території Хорватії. На її кордонах з іншими членами ЄС є контроль, тож звідти турист не зможе непоміченим потрапити до Австрії чи Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші польські літаки прибули в Україну

До Хорватії можна потрапити літаком або автомобілем. Ще одна балканська держава, яка вже почала приймати українських туристів, - Албанія. До албанської столиці Тирани літають рейсові літаки.

Туреччина планувала відкрити свої кордони для українських туристів відсьогодні, тобто з 1 липня, але насправді зробила це ще наприкінці червня. Після прильоту до Туреччини вимагатиметься страхування, яке б покривало лікування від Covid-19.

Ще один напрямок з 1 серпня - це Грузія. Країна планувала відкрити аеропорти з початку липня, але через ситуацію з коронавірусом відклала це рішення на місяць.

Польща відновила авіасполучення з Україною. В аеропорт "Жуляни" прибули 3 літаки.

Зараз ви читаєте новину «Чотири європейські країни будуть доступні для відпочинку українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути