понеділок, 29 червня 2020 14:22

З 1 липня ЄС відкриє кордони, але не для всіх

З 1 липня ЄС відкриє кордони, але не для всіх
України немає в оновленому списку країн, яким дозволений в'їзд до ЄС. Фото: pixabay

Єврокоміссія склала список країн, громадянам яких буде дозволено з 1 липня в'їзд на територію Євросоюзу, і яким буде заборонено.

України немає в оновленому списку країн, для яких ЄС рекомендує відкривати кордони з липня, але її не внесли до "червоного" списку, повідомляє Euronews.

Спочатку до "зеленого" списку потрапило 54 країни, у тому числі Україна. Тепер, за інформацією агентства, їх 15: Чорногорія, Сербія, Грузія, Канада, Алжир, Австралія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, та – за умови взаємного дозволу – Китай.

До "червоного" списку країн, для громадян яких в'їзд залишиться забороненим, увійшли США, Росія та Бразилія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина відкрила пункти пропуску для українців: що треба для в'їзду

Видання не уточнює, яким Єврокомісія рекомендує зробити порядок в'їзду з країн, що не увійшли до жодного зі списків, у тому числі з України. Варто зазначити, що рішення не є зобов'язуючим для країн ЄС, тому не можна виключати наявність винятків для громадян України.

Джерела агентства також ставлять під питання відкриття кордонів з 1 липня, з огляду на те, що остаточних домовленостей не досягли вчасно, і для набрання чинності рішення повинне бути опубліковане.

На кордоні України з Угорщиною з 29 червня відновили роботу 4 пункти пропуску: "Вилок – Тисабеч", "Лужанка – Берегшурань", "Косино – Барабаш" та "Дзвінкове – Лонья". У Держприкордонслужбі нагадують, що громадян України, які в'їжджають у 30-кілометрову зону і планують поїздку в Угорщину на короткий термін, не відправляють на карантин.

Зараз ви читаєте новину «З 1 липня ЄС відкриє кордони, але не для всіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути