четвер, 30 вересня 2021 09:44

У США 23 види тварин визнали вимерлими

У США 23 види тварин визнали вимерлими
Причинами зникнення видів називають людську діяльність. Фото: pixabay.com

У США визнали вимерлими 23 види тварин і рослин. Влада країни не змогла підтвердити існування достатньої кількості їхніх представників у природі.

Деякі з видів не фіксували понад 100 років, повідомила 29 вересня служба охорони рибних ресурсів і дикої природи США.

У перелік потрапили 11 птахів, один кажан, дві риби, рослина й вісім видів мідій. Серед цих тварин - королівський білодзьобий дятел, якого востаннє бачили 1944 року в Луїзіані. 1967-го цей вид офіційно включили до списку тих, що зникають. Ще один птах - багамський співун - вважався одним із найрідкісніших співочих птахів у Північній Америці. До списку також включили вісім видів птахів із Гавайських островів і гуамську летючу лисицю з тихоокеанського острова Гуам.

Причинами зникнення видів називають людську діяльність, яка призводить до зникнення природних екосистем, а також браконьєрство й зміни клімату.

Після оголошення видів вимерлими настає тримісячний період, упродовж якого рішення ще можуть переглянути. Загалом у світі понад 900 вимерлих видів. Але, імовірно, їх більше, оскільки не всі зі зниклих видів науковці встигають встановити й класифікувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еволюційна поведінка: черепахи на Сейшелах приголомшили вчених

Бджоли вбили десятки рідкісних пінгвінів у ПАР. 63 африканських пінгвіни, що під загрозою зникнення, загинули від рою бджіл неподалік від Кейптауна. Птахів знайшли на пляжі із множинними укусами бджіл, але без інших ушкоджень. Розтин показав, що бджоли жалили птахів навколо очей.

Зараз ви читаєте новину «У США 23 види тварин визнали вимерлими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути