пʼятниця, 22 червня 2018 19:47

У Путіна різко обвалився рейтинг

У Путіна різко обвалився рейтинг
Рейтинг і рівень схвалення росіянами діяльності Володимира Путіна різко впав

Рейтинг президента Росії Володимира Путіна різко упав до рівня 2013 року.

Він знизився з 62% до 54% за період з 10 по 17 червня, повідомляє Meduza з посиланням на опитуванн Фонду "Громадська думка"

Рейтинг Путіна визначають за відповіддю на питання "Уявіть собі, що в наступну неділю знову відбудуться вибори президента РФ. Скажіть, будь ласка, як, за кого з кандидатів ви б проголосували?". Зараз він найнижчий з 2013 року.

Рівень схвалення діяльності Путіна також впав. 10 червня він складав 77%, а 17-го - 72%. Показник визначають за допомогою відповіді на питання "Ви в цілому схвалюєте чи не схвалюєте діяльність президента?" Опитування провів Всеросійський центр вивчення громадської думки. На зниження рейтингу влади вплинуло зростання цін на бензин, вважає керівник практики політичного аналізу і консультування ВЦВГД Михайло Мамонов. З січня по травень паливо подорожчало на 7,3%.

14 червня російський уряд запропонував збільшити пенсійний вік з 60 до 65 років для чоловіків і з 55 до 63 років для жінок. З 2005 року Путін кілька разів запевняв росіян: "Допоки я президент, пенсійний вік підвищувати не будуть".

В той день збірна Росії розгромила Саудовскую Аравію на матчі Кубка світу. У той же день російський уряд заявив, что планує підвищити ПДВ з 18% до 20%.

Після чергової перемоги Росії - над командою Єгипту 19 червня - влада прийняла рішення про підвищення вартості комунальних послуг з 1 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремлівські спецслужби можуть влаштувати гучне політичне вбивство

Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального оголосив про мітинги проти пенсійної реформи. Вони відбудуться 1 липня. Їх дозволили проводити у семи містах РФ. У Москві не погодили. Також на мітинги збираються вийти державні профспілки. Влада таким чином намагається зробити протести контрольованими, вважають експерти.

Володимир Путін найближчим часом використає ув'язнених у Росії українців, аби зменшити тиск на себе й домогтися припинення санкцій. Так вважає аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич,

Зараз ви читаєте новину «У Путіна різко обвалився рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути