середа, 20 червня 2018 15:17

Путін використовує українських політв'язнів у своїй грі: розповіли, як

Путін використовує українських політв'язнів у своїй грі: розповіли, як
Володимир Путін використовує Олега Сенцова та інших українських політв'язнів, аби пом'якшити санкції проти Росії. Фото: Bigmir

Володимир Путін найближчим часом використає ув'язнених у Росії українців, аби зменшити тиск на себе й домогтися припинення санкцій.

Так вважає аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич, передає "Апостроф".

"Для ЄС будь-які зрушення щодо політичних в'язнів є умовою для потепління відносин між країнами. Путін намагається піти шляхом, який продемонстрували Судан і Білорусь, коли країни, що знаходяться під санкціями, не виконували жодної з умов для їх скасування, але демонстрували так званий прогрес, і санкції припинялися. У Судані рахунок пішов на тисячі, у Білорусі звільнили шість осіб. Цього виявилося достатньо, аби країни ЄС проголосували за призупинення санкцій проти цих держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна зробили гучну заяву про звільнення Олега Сенцова

РФ нібито демонструє бажання діалогу, а в понятті європейських політиків – це прогрес. Цього може бути достатньо для припинення окремих пакетів санкцій, а якщо процес триватиме і далі, то необхідний якийсь красивий жест", - сказав Тишкевич.

У Великій Британії вважають, що Росія вчинила з Олегом Сенцовим так, як свого часу СРСР розправлявся із дисидентами. Тому завдання всього цивілізованого світу – змусити Володимира Путіна боятися смерті українського політв'язня.

Зараз ви читаєте новину «Путін використовує українських політв'язнів у своїй грі: розповіли, як». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути