субота, 08 січня 2022 04:37

Туристи затоптали тисячі яєць червонокнижних черепах

Туристи затоптали тисячі яєць червонокнижних черепах
У 2021 році кількість дитинчат, які досягли моря в цьому районі, склала 36,9%. Фото: pixabay.com

У Туреччині туристи на пляжах Анталії затоптали тисячі яєць червонокнижних черепах каретта.

Цьогоріч на узбережжі Середземного моря виявили 500 незаконних "альтанок" в охоронній зоні, де гніздяться каретта, пише Haberler.com.

"На узбережжі Кумкой в районі Аксу в Анталії цього літа відпочивали понад 2 тис. осіб. У результаті екологи виявили, що 56,9% яєць в гніздах каретта виявилися зіпсованими", - йдеться у повідомленні.

У березні минулого року пляж Кумкой офіційно оголосили "розсадником морських черепах". Незважаючи на це, біля кромки води влітку техніка ставить дощаті "хатинки". Мешканці тимчасових будівель навіть створили власну спілку.

Асоціація екологічних досліджень протягом 23 років проводила в цьому регіоні спостереження за гніздами черепах і вилупленням потомства. Президент цієї організації Алі Фуат Канболат заявив, що в сезоні 2021 року на узбережжі Кумкой вони виявили 178 гнізд, щільність яких склала 148,3 на 1 км.

"Погане використання пляжу, установка будівельної техніки та альтанок, стічні води призводять до псування яєць. Кількість гнізд велика, але успіх вилуплення потомства дуже низький. Через проживання людей на пляжі там з'явилося багато бродячих собак, які також виривали яйця черепах", - зазначив він.

У 2021 році кількість дитинчат, які досягли моря в цьому районі, склала 36,9% (4 485 особин). Водночас відкладених яєць на пляжі було понад 12 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еволюційна поведінка: черепахи на Сейшелах приголомшили вчених

В елітному районі Нордельта на північ від столиці Аргентини Буенос-Айреса сталося нашестя капібар. Район розміщений на заболоченій території, де ідеальні умови для розмноження капібар. Місцеві жителі почали скаржитися, що тварини гидять у садах і знищують рослинність, а один житель сказав, що тварини покусали його пса.

Зараз ви читаєте новину «Туристи затоптали тисячі яєць червонокнижних черепах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути