понеділок, 25 березня 2019 19:05

Трамп визнав анексію Голанських висот

Трамп визнав анексію Голанських висот
Трамп офіційно визнав сувернітет Ізраїлю над Голанськими горами. Фото: Тsargrad.tv

Президент США Дональд Трамп підписав декларацію про визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами, захопленими в Сирії у 1967 році.

Документ був підписаний у Білому домі у присутності прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаніяга, який прибув у Вашингтон на переговори. Про це повідомляє Медуза.

Раніше Трамп писав у своєму мікроблозі, що Голанські висоти мають важливе стратегічне і безпекове значення для Ізраїлю. Президент наголосив на необхідності визнати США сувернітет Ізраїлю над цією територією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп оголосив про перемогу над ІДІЛ у Сирії

"Через 52 роки Сполученим Штатам настав час повністю визнати суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами, що мають важливе стратегічне і безпекове значення для держави Ізраїль і регіональної стабільності!" - написав президент США у своєму мікроблозі.

Голанські висоти були сирійською територією, однак в 1967 році під час Шестиденної війни Ізраїль захопив їх. У 1973 Сирія спробувала повернути Голанські висоти під час Війни Судного Дня, але зазнала поразки. На даний момент територія перебуває під контролем Ізраїлю, який у 1981 році ухвалив закон про свою юрисдикцію над нею. Проте закон не визнає ні світове співтовариство, ні Рада Безпеки ООН.

Зараз ви читаєте новину «Трамп визнав анексію Голанських висот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути