четвер, 06 травня 2021 12:33

"Тих, хто відмовляється вакцинуватися, слід судити, бо загрожують здоров'ю і життю навколишніх", - розповідає журналіст із Варшави

"Тих, хто відмовляється вакцинуватися, слід судити, бо загрожують здоров'ю і життю навколишніх", - розповідає журналіст із Варшави
Пункт вакцинації в місті Чарнкув, біля Познані / Клаудія Вирва

За урядовими даними, у Польщі загальна кількість щеплень проти Covid-19 – понад 12,2 млн. 5 травня в країні зробили понад 230 тис. щеплень. Кількість всіх вакцинацій, проведених в країні з початку пандемії на 100 жителів - 31,88.

У Польщі, як і в цілому ЄС, дозволені чотири вакцини - BioNTech i Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson. У країні можеш вибрати собі вакцину, доступну в конкретному місці вакцинації, або прислухатися до порад лікаря. Gazeta.ua зібрала думки поляків, як у них відбувається вакцинація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американською вакциною щеплять 10 мільйонів українців

"Отримаю першу дозу вакцини від Рfizer в суботу. – розповідає 40-річний архітектор із Пшемисля Томаш Пятровський. – Щойно пережив неврологічну хворобу, і мій лікар записав мене саме на цю вакцину, як на найкращу саме для мене".

"Планую найближчим часом щепитися вакциною від Pfizer. Виглядає, що в неї найвища ефективність. Але ще не знаю, на яку саме вакцину натраплю. У нас проблема не в бракові вакцин, а в тому, що деякі люди не хочуть вакцинуватися. А ще в соцмережах, і часто під урядовими постами, пишуть нісенітниці, що ті, хто вакцинувався, помруть за два роки, та інші дурниці. Всіляко відраджують від вакцинації", - розповідає 26-річна офісна працівниця з Познані Клаудія Вирва.

"Завтра щеплюся першою дозою Pfizer, а за місяць планують отримати другу. У нас є можливість вибору. Мені цю порадив лікар. Але, наскільки знаю, то немає великих відмінностей між вакцинами. Якби не ця, вакцинувався б будь-якою іншою. Вважаю, вакцинація має бути обов'язковою і примусовою, якщо хтось не хоче. Включаючи поліцію і суд, бо не вакциновані загрожують здоров'ю і життю навколишніх. Після отримання другої дози отримаю документ, що я вакцинований. Він діє по цілому ЄС. Уже після першої дози зможу уникнути двотижневого карантину після повернення до Польщі з-за кордону", - каже 35-річний журналіст з-під Варшави Даріуш Матерняк.

Загальна кількість людей, вакцинованих хоча б однієї дозою в Польщі – майже 9,2 млн. Із них понад 3 млн осіб вакциновані двома дозами. Відсоток поляків, вакцинованих хоча б однієї дозою - 23,95%. Відсоток вакцинованих двома дозами - 7,93%.

Зараз ви читаєте новину «"Тих, хто відмовляється вакцинуватися, слід судити, бо загрожують здоров'ю і життю навколишніх", - розповідає журналіст із Варшави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути