Ексклюзиви
пʼятниця, 09 вересня 2022 07:43

Стало відомо, коли і як Чарльза офіційно проголосять королем

Стало відомо, коли і як Чарльза офіційно проголосять королем
Приблизно в перші 24 години після смерті королеви Єлизавети її сина Чарльза офіційно проголосять королем. Фото: instagram.com/clarencehouse

Приблизно в перші 24 години після смерті королеви Єлизавети її сина Чарльза офіційно проголосять королем.

Це відбувається в палаці Сент-Джеймс у Лондоні, перед церемоніальним органом, відомим як Рада престолонаслідування, повідомляє ВВС.

Рада престолонаслідування складається з членів Таємної ради. Це група високопосадових депутатів парламенту, колишніх та чинних, перів, а також деяких високих держслужбовців, верховних комісарів Співдружності Націй та лорд-мера Лондона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як прощатимуться з королевою Єлизаветою II

"Теоретично понад 700 людей мають право бути присутніми, але, враховуючи короткий термін, фактична кількість, ймовірно, буде набагато меншою. На останній Раді престолонаслідування 1952 року були майже 200 людей. Король традиційно не бере участі у зустрічі", – йдеться у повідомленні.

На цій зустрічі лорд-президент Таємної ради (нині це депутатка парламенту Пенні Мордонт) оголосить про смерть королеви Єлизавети.

Через день Рада престолонаслідування збереться знову, цього разу король буде присутній разом із Таємною радою.

Новий король має оголосити декларацію. Відповідно до традиції початку XVIII сторіччя, він виголосить клятву зберегти церкву Шотландії.

Після фанфар сурмачів зроблять публічне оголошення про проголошення Чарльза новим королем. Це зробить із балкона над монастирським двором у Сент-Джеймсському палаці чиновник, відомий як "король гербової підв'язки". Скоріше за все, це відбудеться 10 вересня.

Після смерті королеви принц Чарльз автоматично став королем Великої Британії. Новий король узяв собі ім'я Карл ІІІ. Про це повідомила прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс під час звернення до нації.

8 вересня у віці 96 років померла королева Великої Британії Єлизавета II.

У Великій Британії та більш як 50 країнах британської співдружності розпочалася 10-денна жалоба у зв'язку зі смертю королеви Єлизавети II. Траур продовжиться до похорону королеви, що відбудеться після закінчення цього терміну.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли і як Чарльза офіційно проголосять королем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути