пʼятниця, 21 січня 2022 05:53

США висунули звинувачення проти білоруських держслужбовців за затримку літака з опозиціонером Протасевичем

США висунули звинувачення проти білоруських держслужбовців за затримку літака з опозиціонером Протасевичем
США запровадили санкції проти Білорусі за затримку літака. Фото: Reuters

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення проти чиновників з Білорусі через інцидент з посадкою літака авіакомпанії Ryanair у Мінську, що прямував з Афін до Вільнюса.

Влада США підозрює деяких білоруських чиновників у тому, що ті змовилися використати хибну загрозу наявності на борту бомби для незаконної зміни маршруту пасажирського літака з американськими громадянами з метою арешту колишнього головного редактора опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, йдеться на сайті Мін'юсту США.

Звинувачення висунуто проти голови "Бєлаеронавігації" Леоніда Чуро, його заступника та двох співробітників служби держбезпеки Білорусі.

"Ці особи звинувачуються у змові з метою вчинення акту повітряного піратства, що тягне за собою максимальне покарання у вигляді довічного ув'язнення та обов'язкове мінімальне покарання у вигляді 20 років позбавлення волі. Максимально можливі покарання в цьому випадку встановлюються конгресом США", - зазначили в Мін'юсті США. .

23 травня 2021 року в Мінську екстрено приземлився літак компанії Ryanair, який летів із Афін до Вільнюса. Спочатку повідомляли про мінування борту, але пізніше з'ясувалося, що лайнер змусили сісти за допомогою винищувача – і все це заради арешту екс-главреда NEXTA Романа Протасевича. Також було затримано його дівчину.

Зараз ви читаєте новину «США висунули звинувачення проти білоруських держслужбовців за затримку літака з опозиціонером Протасевичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути