Ексклюзиви
вівторок, 13 жовтня 2009 12:30

США продає винищувачі, які раніше купили в України

США продає винищувачі, які раніше купили в України

Американська компанія Tac Air запропонувала приватним особам придбати два винищувачі Су-27, раніше куплені в України. Як повідомляє Strategy Page, літаки були відремонтовані, після чого провели в небі всього по 16 годин. Потенційні покупці зможуть придбати їх всього по 5 мільйонів доларів кожен.

Перед продажем американській фірмі Tac Air винищувачі також пройшли технічне обслуговування на території України, а потім були модифіковані та модернізовані в США. Вони оснащені сучасною електронікою і можуть проходити кваліфіковане техобслуговування в штаті Невада, де знаходиться Tac Air.

Strategy Page також підкреслює, що спочатку метою покупки популярних винищувачів розробки компанії "Сухой" було вивчення їх якостей фахівцями ВВС США. Зараз ця робота вже практично завершена і американським військовим Су-27 більше не потрібні.

У липні 2009 року депутат Верховної Ради України від Партії регіонів Вадим Колесніченко направив через ЗМІ запит до президента Віктора Ющенка з вимогою провести розслідування операції. На його думку, "продаж Су-27 фактично розкриває всю систему протиповітряної оборони України". Реакція української влади на цей запит невідома.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «США продає винищувачі, які раніше купили в України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути