Ексклюзиви
вівторок, 21 липня 2009 13:34

Українські льотчики беруть участь у військових діях в Афганістані?

Українські льотчики беруть участь у військових діях в Афганістані?
Британським військам в афганській провінції Гільменд настільки не вистачає авіатехніки, що для перевезення вантажів вони фрахтують російські цивільні вертольоти. Це старі Мі-8 і Мі-26 з вільнонайманими екіпажами з громадян Росії та України. Про це писала британська газета The Daily Mail у зв"язку з аварією на натівській військовій базі біля афганського міста Кандагар.

The Mail on Sunday пише, що вертольоти Мі також використовуються для перевезення солдатів. Українська газета "Новая" відзначає, що українські льотчики беруть участь у військових діях.

19 липня в Кандагарі упав вертоліт Мі-8 з російсько-білоруським екіпажем, в результаті 16 людей загинули. Повітряне судно належало російській приватній компанії "Вертикаль-Т". 14 липня в Гільменді розбився вертоліт Мі-26, загинули шість членів екіпажу - громадяни України.

У ніч на 20 липня в тому ж районі сталася ще одна аварія: упав винищувач "Торнадо", які зазвичай використовують британські ВПС.

За даними ЗМІ, Велика Британія також орендує російські транспортні літаки Ан.

Для нічних польотів над територіями, контрольованими талібами, використовується камуфльована авіаційна техніка, без британських розпізнавальних знаків. Її пілотують британські військові льотчики, що пройшли навчання на секретній базі в Афганістані.

Газета "Новая" пише, що українські льотчики в Афганістані офіційно перевозять вантажі, але насправді беруть участь в бойових діях. Вони доставляють військовослужбовців іншої країни в зони конфлікту. На цей час їх звільняють зі зббройних сил України, після повернення вони будуть поновлені в лавах армії, відзначає видання, передає сайт InoРressa.ru.

Зараз ви читаєте новину «Українські льотчики беруть участь у військових діях в Афганістані?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути