Ексклюзиви
пʼятниця, 30 липня 2021 14:33

Сонячну Бразилію засипало снігом
6

Бразильці радіють з рідкісної нагоди побачити сніг
Фото: Reporter
Бразильці радіють з рідкісної нагоди побачити сніг
Бразильці радіють з рідкісної нагоди побачити сніг
Бразильці радіють з рідкісної нагоди побачити сніг
Бразильці радіють з рідкісної нагоди побачити сніг

Бразильці вийшли на вулиці, щоб ліпити сніговиків і кидатися сніжками, оскільки незвично випав сніг у всій країні. У Південній півкулі зараз зима.

На фото із зазвичай залитої сонцем країни видно, як тепло вбрані люди грають у сніжки в місті Бом-Жезус. У понад 40 містах Бразилії випав сніг, тому що сувора зима цього року несе холодні температури. Про це пише Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аномальна спека: зафіксували найвищу температуру на планеті

Повідомляють, що сніг зафіксували в містах Пелотас, Сан-Франциско-де-Паула, Грамаду, Карлос Барбоса, Баге, Ервал, Пиратин, Кашіас-ду-Сул, Марау і Фарропілья. В інших частинах країни град повалив на дахи.

Незвично холодна погода в Бразилії вже призвела до зростання світових цін на каву й цукор. За словами партнера консалтингової фірми Rural Clima Марко Антоніо ду Сантуша п'ятниця, 30 липня, стала найхолоднішим днем ​​цього року.

З посиленням полярних повітряних мас у більшості сільськогосподарських регіонів півдня і центру Бразилії стало ще холодніше. Отже, імовірність заморозків у регіонах, де вирощують каву, цукрову тростину й апельсин, різко зросла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава подорожчала найбільше за сім років: скільки коштуватиме в Україні

На початку цього тижня ціни на арабіку досягли майже семирічного максимуму, оскільки незвичні холоди вплинули на урожай у Бразилії - найбільшому світовому виробнику кави.

24 липня в 19 районах центральної частини ПАР встановлений рекорд низької температури. Не обійшлося і без опадів - випав сніг. У місті Кімберлі температура повітря -9,9°C. Таких низьких температурних показників у регіоні не реєстрували за весь період метеорологічних спостережень.

Зараз ви читаєте новину «Сонячну Бразилію засипало снігом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути