субота, 25 грудня 2021 04:37

Смачне телебачення: винайшли екран, здатний передати смак їжі
5

У Японії створили прототип екрану телевізора, здатний імітувати смаки їжі.

Професор університету Мейдзі Хомей Міяшіта розробив пристрій під назвою Taste the TV (TTTV), пише Reuters. Він використовує 10 ємностей із харчовими добавками, які комбінуються для створення конкретного смаку.

"Зразок аромату з'являється на гігієнічній плівці екрану телевізора, щоб глядач міг його спробувати. Мета полягає в тому, щоб дати людям можливість скуштувати щось подібне до страв у ресторані на іншому кінці світу, залишаючись удома", — сказав Міяшіта.

Фото: Reuters

Розробку назвали черговим кроком до створення мультисенсорного перегляду контенту. За словами професора Міяшіта, в епоху пандемії технологія може покращити способи зв'язку людей та взаємодії із зовнішнім світом. На створення прототипу TTTV пішов рік. Орієнтовна вартість телевізора у роздрібному продажі складе $875.

Міяшита працює з командою з 30 студентів, які створили безліч пристроїв для ароматизації, у тому числі вилку, яка робить смак їжі більш насиченим. Вчений переконаний, що розробку можна буде використовувати для дистанційного навчання сомельє та кухарів, а також дегустацій, ігор чи вікторин.

Розробник також сподівається створити платформу, на якій користувачі зможуть завантажувати смакові уподобання і насолоджуватися ними, як, наприклад, музикою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відеодзвінок господарю: розробили перший у світі собачий телефон

У Південній Кореї розробили унітаз, що конвертує екскременти у джерело енергії. Його винайшов професор південнокорейського університету Чо Дже Беон. У пристрої встановлений спеціальний вакуум, котрий забирає екскременти без застосування води та відправляє їх до підземного резервуара. Після цього долучаються мікроорганізми, які перетворюють відходи на корисний вуглеводень та метан.

Зараз ви читаєте новину «Смачне телебачення: винайшли екран, здатний передати смак їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути