середа, 20 червня 2018 09:41

Росія мітить на місце США в Раді ООН з прав людини

Росія мітить на місце США в Раді ООН з прав людини
В ООН розчаровані виходом США. Фото: АР

Після оголошення про вихід Сполучених Штатів Америки з Ради ООН із прав людини Росія заявила про готовність зайняти звільнене місце.

Про вихід Сполучених Штатів 19 червня оголосили постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі та держсекретар Майк Помпео.

"Ми йдемо на цей крок, тому що наші зобов'язання не дозволяють нам залишатися частиною лицемірної та корисливої організації, яка знущається над правами людини", - сказала Гейлі.

Вона назвала Раду "захисником порушників прав людини та смітником політичних упереджень". При цьому зазначила, що США будуть щасливими приєднатися до Ради, якщо вона реформується.

Росія без зволікань висунула свою кандидатуру на виборах до складу Ради ООН з прав людини на 2021-2023 роки. Також у Росії не забули розкритикувати рішення США.

"Рада ООН з прав людини є ключовим міжнародним майданчиком для співпраці у сфері захисту прав людини і працює на основі принципів неупередженості, об'єктивності, невибірковості, конструктивного діалогу та співпраці", - заявив прес-секретар російської дипмісії Федід Стржижовський.

В ООН з розчаруванням відреагували на рішення США вийти з Ради ООН з прав людини. Генсек ООН Антоніу Гутерреш волів би, щоб США залишилися в організації. Виходом США розчарований також верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хуссейн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зірвала домовленості щодо Сенцова - омбудсмен

Рада ООН з прав людини налічує 47 країн-членів, які обираються згідно з регіональним представництвом. Інші держави мають статус спостерігача. Основне завдання Ради - проведення всеосяжних періодичних оглядів та виконання кожною державою її зобов'язань у сфері прав людини, які забезпечують універсальність і однакове ставлення до всіх держав.

Зараз ви читаєте новину «Росія мітить на місце США в Раді ООН з прав людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути