вівторок, 19 березня 2019 14:52

Російського солдата вбили за два ящики горілки

Російського солдата вбили за два ящики горілки
Через три дні тіло солдата з понівеченим обличчям віддали батькам. Фото: gdb.rferl.org

У побитті російського солдата Степана Цимбала в одній з військових частин Воронезької області, підозрюють начальника речової служби частини.

Раніше солдата знайшли мертвим, - пише "Радіо Свобода".

Слідство встановило, що солдат-строковик виконував обов'язки опалювача в наметі для відпочинку кухарів і в офіцерській їдальні на полігоні "Погоново". Начальник речової служби військової частини №91711 виявив, що з його автомобіля зникли два ящики горілки. Офіцер спробував розбудити солдата. Цимбал міцно спав і не прокинувся. Після цього капітан побив рядового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких втрат зазнала російська армія у війні проти України

19-річного військовослужбовця в той же день знайшли мертвим із зв'язаними скотчем руками і поліетиленовим пакетом на голові. Через три дні тіло солдата з понівеченим обличчям віддали батькам.

Правозахисна організація "Зона права" повідомляє, що кримінальну справу проти капітана, ім'я якого не називають, розслідують за статтями "Перевищення посадових повноважень із застосуванням насильства" і "Доведення до самогубства". Звинувачення у вбивстві йому не висунули, справу розслідують.

Батьки вбитого Степана Цимбала створили і опублікували петицію із зверненням до Сергія Шойгу. Вони вимагають знайти і покарати винних у загибелі сина і пропонують міністру оборони "застрелитися", якщо він "не справляється зі своєю роботою".

На Львівщині прикордонник отримав смертельне вогнепальне поранення зі зброї іншого військовослужбовця, який перебував у прикордонному наряді.

Зараз ви читаєте новину «Російського солдата вбили за два ящики горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути