вівторок, 05 лютого 2019 14:34

Яких втрат зазнала російська армія у війні проти України

Яких втрат зазнала російська армія у війні проти України
Російські десантники захоплені у серпні 2014 року в Іловайську / фото: YouTube

Під час війни на Донбасі загинули сотні військових РФ, а загальні їх втрати майже дорівнюють кількості загиблих бійців Збройних сил України. Лише до російського Пскова за роки збройних дій привезли не менш як 200 загиблих.

Такі дані оприлюднили в книзі "Росія і Україна. Дні затемнення" журналісти газети "Псковська губернія". Вони ще з початку війни на Донбасі відкрито повідомляли про участь армії РФ у війні в Україні, пише УНІАН.

Точної інформації про реальну кількість загиблих російських військових немає. Москва заявляє, що їх представників нема на Донбасі і приховує усі дані про свої сили в регіоні.

За даними журналістів, лише до Пскова привезли щонайменше дві сотні загиблих, проте, ця інформація також є строго засекречена.

"Загалом цифри будуть зовсім іншого порядку. Я не можу назвати загальну цифру загиблих російських військових, але мені здається, що вона приблизно така ж, як чисельність загиблих українських військових", – сказав головний редактор "Псковської губернії" Денис Камалягін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін пригрозив солдатами за вірян

Йдеться не тільки про мобілізованих військових, а й про так званих "добровольців".

Російський депутат Лев Шлосберг додав, що ніхто не знає точної цифри загиблих на Донбасі росіян.

"Буде зроблено все, щоб її якомога довше її не дізналися. Ця цифра може виявитися вражаючою", – сказав він.

Загроза спроби російського прориву в окупований Крим по суші все ще зберігається. Про це повідомив начальник прес-центру штабу операції Об'єднаних сил Віталій Саранцев.

Зараз ви читаєте новину «Яких втрат зазнала російська армія у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути