вівторок, 05 лютого 2019 07:00

Путін пригрозив солдатами за вірян

— Дії Константинополь­ського патріархату в Україні — грубе втручання у справи церкви. Росія відстоюватиме релігійні права і свободи людей. Одна з форм такого захисту — підтримка зарубіжних громад Російської православної церкви, — говорить президент РФ 66-річний Володимир Путін із нагоди інтроніза­ції — сходження на патріаршу кафедру — глави РПЦ Кирила 31 січня.

— Росія залишає за собою право реагувати в разі загрози свободі віросповідання в сусідніх країнах. Молитви патріарха Кирила допомагають солдатам і офіцерам. Вселяють у них впевненість у своїй моральній правоті.

— У мене зберігається надія, що я зможу помолитися в Києво-Печерській лаврі. Зустрітися зі своїм віруючим народом, з єпископатом, — каже Кирило, 70 років.

— Це пряма погроза українському народу, — говорить політолог 44-річний Олександр Палій. — Путін говорить про російських солдатів, яких надихає Російська церква. Про їхнє моральне право тиснути на Україну під приводом захисту православ'я. Намагається залякати нас перед виборами. Хоче змусити українців обрати проросійського кандидата.

Зараз ви читаєте новину «Путін пригрозив солдатами за вірян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути