пʼятниця, 26 березня 2021 14:01

Доводиться мочитися у пляшки: Amazon звинуватили у знущанні над працівниками

Доводиться мочитися у пляшки: Amazon звинуватили у знущанні над працівниками
Робітники складів просять колег сканувати товари за них, аби встигнути до вбиральні. Фото: Reuters

Компанію Amazon звинувачують у надважких умовах праці, мінімальних ставках та переслідуванні робітників. Нещодавно керівництву популярного торговельного онлайн-майданчику закинули, що персоналу через навантаження і брак часу доводиться справляти малу потребу в пляшки.

Увага до проблеми з пляшками розрослася після суперечки в Twitter, у якій брав участь конгресмен Марк Покан, пише The Verge. Компанія ж подібні звинувачення заперечує.

"Ви ж насправді не вірите в історію про пісяння у пляшки, правда? Якби це було так, ніхто б на нас не працював. У нас понад 1 млн неймовірних співробітників по всьому світу, які пишаються своєю роботою, мають чудові зарплати та медичні послуги", - написали з офіційного акаунта Amazon News.

Однак існує низка задокументованих випадків того, що співробітники компанії не мають часу сходити в туалет, а тому змушені імпровізувати. Подібний аспект підтвердив представник американського Центра журналістських розслідувань Вілл Еванс. За його даними, Amazon відслідковує переміщення своїх робітників, яким доводиться вдаватися до хитрощів, оскільки компанія вираховує з зарплат час, витрачений на туалет. Британський журналіст Джеймс Бладворт також описав це у своїй книзі. Журналіст Кен Бенсінжер опублікував оголошення компанії, які йому надіслав один із робітників Amazon у Каліфорнії.

"Ви відповідаєте за очищення свого фургона після завершення маршруту. Це включає сміття, торби та пляшки з сечею... Невиконання цього розпорядження призведе до винесення догани", - йдеться у них.

Кур'єри компанії заходять до туалетів клієнтів разом із посилками, а робітники складів просять колег сканувати товари за них, аби встигнути до вбиральні. Через такі умови низка людей поскаржилася на хронічні хвороби сечостатевої системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Amazon "поголила" логотип, аби уникнути асоціацій із Гітлером

Чиказькі кур'єри придумали незвичний спосіб першими отримувати замовлення на доставку від Amazon. Замовлення надходять через додаток Amazon Flex, система якого шукає смартфони кур'єрів, що перебувають найближче, з точністю до 5 м. Тож водії вішають смартфони на дерева поблизу складів компанії.

Якщо раніше доставка Amazon була додатковим заробітком, зараз для багатьох вона є основним джерелом доходу. На відміну від погодинних працівників, кур'єрам оплачують лише доставлені замовлення.

Зараз ви читаєте новину «Доводиться мочитися у пляшки: Amazon звинуватили у знущанні над працівниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути