пʼятниця, 23 березня 2018 05:10

Посла ЄС відкличуть з Москви

Посла ЄС відкличуть з Москви
Євросоюз хоче відкликати свого посла в Москві.

Лідери Європейського союзу домовилися відкликати посла ЄС з Москви для консультацій через отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері.

"Посла відкличуть для консультації", - заявило джерело агентства Reuters.

В даний час послом Європейського союзу в Росії є німецький дипломат Маркус Эдерер.

Лідери Європейського союзу погодилися з Великобританією, що Росія, швидше за все, несе відповідальність за напад на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мей намагається переконати ЄС вислати російських дипломатів

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей на саміті європейських лідерів у четвер попередить країни ЄС про російську загрозу та переконуватиме їх діяти.

Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Британія стверджує, що обох росіян отруїли токсичною військовою нервово-паралітичною речовиною "Новічок", розробленою в Росії.

17 березня Росія оголосила про висилку 23 дипломатичних співробітників посольства Великої Британії в Москві, а також відкликала згоду на відкриття та функціонування генерального консульства Британії в Санкт-Петербурзі.

Нещодавно польські ЗМІ повідомили, що Варшава із солідарності з Великою Британією може вислати з країни російських дипломатів. До такої думки приєдналась і Литва.

Зараз ви читаєте новину «Посла ЄС відкличуть з Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути