четвер, 22 березня 2018 08:07

Мей намагається переконати ЄС вислати російських дипломатів

Мей намагається переконати ЄС вислати російських дипломатів
Тереза Мей має намір переконати ЄС вислати російських дипломатів. Фото: "Голос Америки"

Велика Британія надає розвідувальні дані про отруєння колишнього співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля своїм головним союзникам у Європейському союзі, щоб переконати їх вислати російських дипломатів.

Переговори з владою країн ЄС веде прем'єр Великої Британії Тереза Мей. Замах на Скрипаля і можливі відповідні заходи європейські лідери обговорять 22 березня на саміті у Брюсселі, агентство Bloomberg повідомило 22 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп і Макрон: Росію треба залучити до відповідальності за замах на життя Скрипаля

Із 28 країн ЄС найбільш скептично налаштована Греція, влада якої хоче одержати додаткові докази, що РФ причетна до атаки.

За даними видання, уряд Мей розробив низку варіантів посилення тиску на Кремль, зокрема за допомогою заморожування російських державних активів і фінансів корумпованої еліти РФ.

4 березня 2018 року 66-річного Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію госпіталізували із симптомами отруєння у британському Солсбері. До лікарні потрапив також поліцейський Нік Бейлі. Усі троє досі перебувають у тяжкому стані.

Слідство з'ясувало, що під час замаху було використано розроблений у Росії нервово-паралітичний агент "Новачок". Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей вимагала від Кремля пояснити подію до вечора 13 березня, інакше Лондон вважатиме інцидент незаконним застосуванням сили Росією проти Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Мей намагається переконати ЄС вислати російських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути