четвер, 09 грудня 2021 09:39

Поблизу російського Воронежа розмістили ракетний комплекс "Бук": з'явилося відео

Поблизу російського Воронежа розмістили ракетний комплекс "Бук": з'явилося відео
У квітні торік у цій частині Воронезької області розгорнули великий військовий табір, куди перекидають бойову техніку з різних російських регіонів. Фото: скріншот з відео

Під російський Воронеж, що за 250 км від кордону України, війська РФ перекинули зенітно-ракетні комплекси "Бук".

Про це повідомив Conflict Intelligence Team у Telegram, посилаючись на отримані відео з передмістя Воронежа – залізничної станції "Масловка".

На кадрах видно багато самохідних артилерійських установок "Мста-С", танки Т-80У, а також ЗРК "БУК М1": самохідна вогнева установка ЗРК 9К37 "Бук", пуско-заряджувальна установка ЗРК 9К37 "Бук", транспортувальні автомобілі КрАЗ для ракет 9М38.

Примітно, що бортові номери установок зафарбовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіна запитали, чи нападе Росія на Україну

За даними CIT, на станцію прибули потяги з Московської області (Наро-Фомінськ), Нижньогородської області (Ільїно) і Смоленської області (Красний Бор).

Поблизу цих станції дислокується четверта гвардійська танкова дивізія, 288-ма артилерійська бригада і 49-та зенітна ракета бригада. Усі вони входять до складу першої гвардійської танкової армії.

"Ці дані дозволяють зробити висновок, що попри переговори Путіна і Байдена (президентів США і Росії Джо Байдена та Володимира Путіна. - Gazeta.ua), зосередження російських військ в областях, які межують з підконтрольними Києву територіями, продовжується", – ідеться в повідомленні.

На одному з відзнятих у Масловці роликів помітні дата і час зйомки – 6 грудня 14:36, тобто більш як за добу до перемовин.

30 жовтня видання The Washington Post із посиланням на анонімних чиновників повідомило, що Росія знову нарощує військову присутність біля кордонів з Україною, що викликає занепокоєння деяких офіційних осіб у США та Європі.

1 листопада видання Politico опублікувало супутникові знімки, які це нібито підтвердили.

Збройні сили НАТО мають бути готовими до війни з Росією, заявив начальник штабу оборони Британії генерал Нік Картер. За його словами, ситуація на кордоні Білорусі та України була "класичним відвертанням уваги" з боку російського уряду, яке тривало роками.

У Міноборони України підтвердили загрозу дестабілізації ситуації в Україні взимку. Військове вторгнення РФ може статися у грудні.

Зараз ви читаєте новину «Поблизу російського Воронежа розмістили ракетний комплекс "Бук": з'явилося відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути