Ексклюзиви
пʼятниця, 06 серпня 2010 08:58

Пентагон відмовився від українських літаків

Пентагон відмовився від українських літаків

Авіаконцерну "Антонов" відмовлено в участі в тендері Міноборони США на загальну суму близько 40 млрд доларів на постачання літаків-заправників. Пентагон не прийняв заявку компанії, так як вона вступила на п"ять хвилин пізніше дедлайну, пише газета "Коммерсант-Україна".

Партнер "Антонова" в цьому проекті - каліфорнійська US Aerospace вже звернулася зі скаргою в службу аудиту уряду США, оскільки упевнена, що її навмисно не допустили до участі в конкурсі.

На початку липня американська компанія US Aerospace підписала з авіаконцерном "Антонов" угоду про участь у тендері Міноборони США на постачання 179 літаків-заправників. Міністерство має намір замінити застарілі авіатанкери KC 135 Stratotanker концерну Boeing. Вартість контракту, за який борються концерни Boeing і EADS (виробляє літаки Airbus), становить 30-40 млрд доларів.

Після оголошення про участь у тендері акції US Aerospace виросли на 50%.

У четвер стало відомо, що консорціум US Aerospace/Antonov був не допущений до конкурсу Пентагону, так як заявка надійшла до відповідного департаменту о 14.05 - на 5 хвилин пізніше офіційного дедлайну. 2 серпня U.S. Aerospace направила скаргу до служби аудиту уряду, в якій заявила, що персонал ВПС США навмисно затримав кур"єра консорціуму, в результаті чого той не встиг подати заявку в строк.

"Ми впевнені, що успішно оскаржимо цю відмову, - заявив старший радник US Aerospace Чарльз Арнольд .- У нас є документи, які доводять, що кур"єр доставив нашу пропозицію 9 липня задовго до 13.30. Але службовці ВПС спочатку не пропустили його на базу, а потім дали невірні вказівки і, нарешті, примусили чекати".

У "Антонові" у четвер ще не знали, що Пентагон відхилив їх заявку. "Я вперше про це чую. Ми в багатьох тендерах беремо участь, але не в багатьох перемагаємо. У будь-якому випадку участь у конкурсі дуже важлива для нас - це досвід, який ми отримуємо. Ми дізнаємося процедуру проведення подібних конкурсів, умови, - відзначив глава "Антонова" Дмитро Ківа .- Не треба завжди сподіватися на виграш - тоді тобі, може бути, пощастить, і ти переможеш".

У U.S. Aerospace допускають, що поведінка співробітників Пентагону викликана "політичними проблемами з східноєвропейським постачальником", тобто з "Антоновим".

Раніше повідомлялося, що авіаконцерн "Антонов" вирішив брати участь в тендері міноборони США на постачання літаків-паливозаправників на загальну суму близько 50 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон відмовився від українських літаків ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути