понеділок, 05 липня 2010 12:26

"Антонов" хоче постачати Пентагону літаки

"Антонов" хоче постачати Пентагону літаки

Авіаконцерн "Антонов" вирішив брати участь в тендері міноборони США на постачання літаків-паливозаправників на загальну суму близько 50 мільярдів доларів.

Угоду про участь у конкурсі на постачання 179 заправників було підписано з американською компанією U.S.Aerospace 1 липня.

США мають намір замінити застарілі авіатанкери KC 135 Stratotanker концерну Boeing. Вартість контракту, за який вже борються Boeing і Airbus, - 50 мільярдів доларів.

Як повідомляє Reuters, термін подачі заявок на участь у конкурсі закінчується 9 липня. Проте U.S.Aerospace попросила Пентагон продовжити його на два місяці, щоб компанія змогла підготуватися до тендеру. Але навіть якщо продовження не буде, представники компанії заявляють, що візьмуть участь в конкурсі. Прес-секретар міноборони Венді Снайдер утрималася від коментарів про можливе продовження термінів, але підтвердила отримання запиту про надання інформації по конкурсу від U.S.Aerospace.

"Антонов" представить на тендері три різні моделі літаків: Ан-124-KC, Ан-122-KC і Ан-112-KC, повідомили в U.S.Aerospace.

"Ми вважаємо, що зможемо представити більш конкурентоздатний літак за нижчою ціною", - заявили в компанії, відзначивши, що корпус літаків міцніший, ніж у конкурентів. Крім того, вони можуть здійснювати зліт і посадку на мокру і ґрунтову злітно-посадочну смугу. Літаки збиратимуться в США з комплектів, вироблених в Україні. За виробництво, збірку і обслуговування літаків відповідатиме "Антонов".

У той же час, як відзначає гендиректор російського консалтингового агентства Infomost Борис Рибак, у концерну "Антонов" немає відповідної платформи для будівництва заправників. У свою чергу директор Центру політичного і економічного аналізу Олександр Кава нагадує, що запропоновані варіанти літаків - оновлений Ан-122 і Ан-124 ("Руслан") - концерн вже не проводить.

"Ан-122 - це варіант "Антея", який знятий з виробництва більше 20 років тому, і для його відновлення потрібні дуже великі інвестиції і об'єм замовлень. Для відновлення виробництва "Русланів" в Києві немає можливостей, а на російському заводі в Ульяновські на це може піти не менше п'яти років", - відзначає Кава. Втім, для України це ще один шанс заявити про себе світовій громадськості, додає аналітик.

Коммерсантъ

Зараз ви читаєте новину «"Антонов" хоче постачати Пентагону літаки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути