пʼятниця, 23 квітня 2010 10:36

"Антонов" намагаються інтегрувати в російську ОАК

"Антонов" намагаються інтегрувати в російську ОАК

Російська Об"єднана авіабудівна корпорація (ОАК) і український концерн "Антонов" домовилися про створення керуючої компанії.

Єдина компанія займеться розширенням спільного виробництва і постачань в експлуатацію літака Ан-148 і його модифікацій, виробництвом літаків сімейства Ан-124 і літаків сімейства Ан-140, розробкою і проведенням спільної маркетингової політики як на внутрішніх ринках, так і в світі.

Рішення про створення СП стало вимушеним. Російська сторона, зацікавлена головним чином в конструкторському бюро "Антонова", тричі намагалася покласти початок об"єднувальному процесу. ОАК готувала проекти угод між авіабудівниками обох країн, проте вони так і не приймалися українською стороною.

В той же час створений в 2008 році "Антонов" є держхолдингом, який не може створювати жодних спільних підприємств. На сьогоднішній день в нього входять конструкторське бюро "Антонов", серійний завод "Антонов", 410-й завод цивільної авіації, Харківський авіазавод. У грудні 2008 року уряд України прийняв рішення реформувати авіаційну промисловість, об"єднавши підприємства, спочатку в 2010 році акціонувавши їх.

Створення керуючої компанії - лише проміжний етап на шляху інтеграції ОАК і "Антонова". Згідно з останнім проектом угоди між урядами Росії та України про співпрацю в авіабудуванні (який готувався до зустрічі президентів в Харкові і не був підписаний), 50% плюс одна акція ДАК "Антонов" повинні бути внесені до ОАК, яка сплатить цей актив власними акціями. На яку частку в ОАК може розраховувати українська сторона, не указується. При цьому в документі прописано, щоб всі необхідні для інтеграції компаній рішення були ухвалені не пізніше 1 серпня 2010 року.

Подробности

Зараз ви читаєте новину «"Антонов" намагаються інтегрувати в російську ОАК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути