вівторок, 25 лютого 2020 13:37

Опитування показало, який лідер потрібен росіянам

Опитування показало, який лідер потрібен росіянам
Лише 22% респондентів вважають, що "у жодному разі не можна допускати" передачі всієї влади одній людині. Фото: Слово і діло

На думку 49% росіян, їхній країні постійно потрібен сильний і владний керівник.

26% вважають, що іноді потрібно зосередити всю повноту влади в одних руках. Про це свідчить опитування "Левада-Центру" яке провели 23-29 січня 2020-го.

Соціологи опитали 1603 осіб, максимальна похибка вибірки – 3,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого американці бачать наступним президентом

Лише 22% респондентів вважають, що "у жодному разі не можна допускати" передачі всієї влади одній людині. Число таких людей зросло за останні 2 роки на 4%, хоча в листопаді 2018-го було 18%. Росіян, які вважають, що владний керівник потрібен завжди, стало менше: восени 2018 року таких було 58%. А тих, хто вважає, що саме зараз такий період, коли потрібен сильний правитель, стало на 4% більше (було 22% 2 роки тому). При цьому 40% опитаних мають досить туманне уявлення про те, в якому напрямі рухається їхня країна, які цілі поставлено перед Російською Федерацією нинішнім керівництвом. Жодного уявлення про це не мають 23%. Досить чітке уявлення – у 19%. Ще 14% висловили думку, що справи в Росії "пущені на самотік".

Ще 59% респондентів вважають, що люди, яких вибирають в органи влади, швидко забувають про проблеми народу, 25% – що керівництво живе лише своїми інтересами, і лише 14% вважають владу "народною".

"Під сильною рукою маються на увазі не масові репресії та інші людожерські історії, а саме наявність рішучого лідера. При слабкому лідерові все завжди закінчується кризами", - розповів керівник Фонду розвитку громадянського суспільства Костянтин Костін.

Якби перший тур президентських виборів відбувся у лютому, то за Володимира Зеленського проголосували б на 14% виборців більше, ніж торік. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 8 по 18 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Опитування показало, який лідер потрібен росіянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути