Ексклюзиви
четвер, 01 жовтня 2020 11:35

Назвали країну, яка не квапиться вводити санкції проти Білорусі через ЄС

Назвали країну, яка не квапиться вводити санкції проти Білорусі через ЄС
США не приєдналися до санкцій Канади і Британії проти Білорусі через ЄС. Фото: REUTERS

США не приєдналися до санкцій Канади і Британії проти Білорусі, оскільки сподіваються, що ЄС зможе досягти консенсусу на засіданні Європейської ради.

У серпні ЄС пообіцяв запровадити санкції проти самопроголошеного глави Білорусі Олексанра Лукашенка через фальсифікацію президентських виборів і порушення прав людини. Проте Кіпр ці санкції заблокував, тому що вимагав запровадити їх проти Туреччини, повідомляє Reuters.

Минулого тижня стало відомо, що Британія, Канада і Сполучені Штати планують ввести спільні санкції щодо окремих білорусів. Однак у вівторок санкції запровадили лише Лондон і Оттава.

Крім того, зазначили, що американський пакет санкцій, у тому числі за порушення прав людини, майже готовий, але терміни його введення в дію невизначені.

У Держдепартаменті США не пояснили, чому він утримався від приєднання до цих заходів, проте сказали, що вітають цей крок. Також повідомили, що американські санкції вже застосовуються до 16 білорусів, включаючи Лукашенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не визнала Лукашенка президентом Білорусі

Велика Британія і Канада запровадили санкції проти восьми осіб білоруського режиму, включаючи президента Олександра Лукашенка. Серед санкцій - заборона на виїзд та замороження активів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали країну, яка не квапиться вводити санкції проти Білорусі через ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути