четвер, 18 січня 2018 03:29

Знайшли невідомі картини Ван Ґоґа

Знайшли невідомі картини Ван Ґоґа
Малюнки можна побачити у музеї Вільяма Сінгера в місті Ларен (Нідерлади). Фото:static.espreso.tv

У сховищі музею Ван Ґоґа у Нідерландах його працівники знайшли дві раніше невідомих картини всесвітньо відомого художника-постімпресіоніста.

Одна із знайдених картин — це малюнок Вінсента ван Ґоґа "Пагорб Монмартра з кам'яним кар'єром", - про це пише "Еспресо".

Ймовірно, художник намалював це полотно у березні 1886 року. У музеї провели широке дослідження теми, стилю, техніки, матеріалів картини. Вони підтвердили, що полотно написав Ван Ґоґ. Малюнок перебував у арт-фонді Van Vlissingen. Його вважали твором невідомого автора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники вилучили контрабандні картини відомого австрійського художника

В результаті цього відкриття виявили ще один схожий малюнок. Він називається "Пагорб Монмарта", який Ван Ґоґ намалював теж 1886 року. Про нього було відомо давно, але дослідники сумнівалися в його приналежності нідерландському художнику.

"Ці два малюнки явно зроблені однією рукою і стилістично нагадують навчальні малюнки Ван Ґоґа початку 1886 року. Використовувані матеріали також ідентичні. Ці дві роботи показують, як художник шукав свій стиль", - розповіли експерти.

Аукціонний будинок Christie's на торгах в Нью-Йорку продав картину Ван Ґоґа "Зоране поле і орач" за $81,3 млн. Ім'я покупця не повідомляють. На картині Ван Ґоґ зобразив вид з вікна лікарні Сен-Ремі для душевнохворих, де художник провів останні роки свого життя і створив кілька своїх полотен.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли невідомі картини Ван Ґоґа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути